wapenaartsbisdomHet Aartsbisdom Utrecht organiseert van 11-19 juni 2020 een negendaagse bedevaart naar Ierland. Dit groene land staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. Missionarissen uit Ierland verkondigden het geloof op het Europese vasteland, één van de bekendste is de nationale heilige Sint Patrick. Maar ook ‘onze’ St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en ons Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster voordat hij hier met elf medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie kwam brengen.

De pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht gaan met deze bedevaart naar plekken waar het christelijke geloof in West Europa zijn wortels heeft. Elke dag vieren de pelgrims de Eucharistie. Het is een actieve bedevaart met de nodige wandelingen, deelnemers moeten goed ter been zijn.

Een greep uit het programma:Ierland Clonmacnoise
- Rondleiding Dublin en bezoek aan enkele kerken;
- Klooster Glendalough: in deze vallei stichtte St. Kevin in de zesde eeuw een klooster, dat uitgroeide tot een belangrijk studiecentrum;
- St. Brigids Well in Kildare: bron vernoemd naar de heilige St. Brigid, één van Ierlands patroonheiligen en bekeerd door St. Patrick;
- Ruïnes klooster Clonmacnoise: dit was één van de religieuze centra van Europa, te zien zijn overblijfselen van een kathedraal, een toren, een rijke verzameling hoge Keltische kruisen en liefst zeven kerken. De oudste bouwwerken dateren uit 545;
- Knock: hier verscheen Maria op 21 augustus 1879. Deze bedevaartsplaats wordt jaarlijks bezocht door circa 500.000 pelgrims;
- Bezoek berg Croagh Patrick;
- Cliffs of Moher: deze kilometerslange kalkstenen kliffen behoren tot de hoogste klifkusten van Europa, op het hoogste punt rijzen ze 120 meter uit het water;
- Gallarus Oratory: deze vroeg-christelijke kapel heet in het Iers ‘Séipéilín Ghallarais’ (letterlijk ‘De kerk van de Plaats van de Buitenlanders’);
- St. Mary’s Cathedral in Killarney.

De prijs wordt binnenkort bekend gemaakt.
Voor meer informatie over deze bedevaart kunt u contact opnemen met Ben Lokate, tel. (030) 236 15 70, e-mail: klik Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.