Introductiecursus christelijke meditatie

bijbel
Meditatie associƫren wij vaak met het Verre Oosten. Maar ook de christelijke traditie kent veel vormen van meditatie. Ze brengen je tot rust en zo kan je in verbinding komen met jezelf, met God, met de Bron van ons leven. Wie op zoek is naar stilte, inspiratie en bezinning is van harte welkom om mee te doen aan deze introductiecursus christelijke meditatie, die georganiseerd wordt door de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente.
In vier bijeenkomsten maken we kennis met vier verschillende christelijke meditatievormen, waaronder lectio divina, ignatiaanse meditatie en beeldmeditatie. Achtergronden en theorie komen aan bod, maar het accent ligt op het zelf ervaren en oefenen.

Data: donderdag 3, 17 en 31 oktober en 14 november van 19.00-20.00 uur
Locatie: Ontmoetingskerk (kerkzaal)
Begeleiding: Marion Korenromp (r.k. pastoraal werker) en Irene van der Meulen (da)
Aanmelden en meer info: E-mail / 06-15257355 (max. 15 deelnemers!)