Zusters van Wijk CIn het Volksbuurtmuseum te Utrecht is deze zomer de fototentoonstelling ‘Zusters van Wijk C’ te zien. De expositie is een samenwerking met fotograaf Angeliek de Jonge, die in 2015 de fotoserie ‘De laatste zusters Augustinessen’ maakte en daarmee de tweede prijs won in de categorie Dagelijks Nieuws van de Zilveren Camera. De tentoonstelling bestaat uit haar foto’s, aangevuld met materiaal uit het archief van het museum
Dit jaar bestaan de Zusters Augustinessen 85 jaar. Het eerste klooster wordt gevestigd aan de Waterstraat. Het voornaamste doel is hulp bieden aan arme gezinnen in Wijk C. Al snel richten zij zich ook op de opvang van jonge vrouwen met verschillende problemen waaronder ongewenste zwangerschap. In 1939 wordt hiervoor opvanghuis Meisjesstad geopend op de hoek Waterstraat- Oude Gracht.
Meisjesstad werkt vanuit de filosofie dat moeder en kind samen een plaats in de samenleving moeten krijgen.

In 2009 is Meisjesstad overgedragen aan de stichting De Tussenvoorziening. De kloosterorde is genoemd naar de heilige Augustinus van Hippo en zijn moeder, de heilige Monica. Op haar hoogtepunt heeft de orde zes vestigingen (onder andere ook in Hilversum en Someren). Inmiddels is de vestiging aan de Waterstraat de enige overgeblevene.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 1 september 2019.

Wilt u meer weten? Klik hier.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top