De Ariëns Prijs voor Diaconie 2019 wordt in 2019 voor de zesde keer uitgereikt.

Ariens
De prijs is in 2003 door het aartsbisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling in het leven geroepen om de inzet in caritas en diaconie te bemoedigen, te waarderen en hierdoor te stimuleren. Ze draagt de naam van Alphons Ariëns, priester van ons aartsbisdom.
Hij toonde grote betrokkenheid bij de in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente. Hij bracht het katholiek sociale denken tot concrete praktijk in heel Nederland. Voor de winnaars is er een geldbedrag en een kunstwerk. Daarnaast krijgt ieder genomineerd initiatief een aandenken. Net als in de vorige edities zal een publicatie gemaakt worden met daarin een portret van alle genomineerde activiteiten en projecten.

Een van de opgegeven projecten komt uit de gemeenschap in Benschop met als naam: 'De Warmtebron'
"Klein beginnen, in eigen dorp, aandacht en zorg hebben voor kwetsbaren en ouderen."

Met als uitleg:
"Iedere donderdag zorgen vrijwilligers ervoor dat een groep van zeventien mensen een zinvolle en gezellige dagbesteding heeft. De vrijwilligers variëren: van koks tot chauffeurs tot activiteitenbegeleiders. De deelnemers worden bijgepraat over het nieuws en eens in de veertien dagen zorgt een fysiotherapeut voor de nodige lichaamsbeweging. Een wandeling in het naastgelegen Bosplan is mogelijk dankzij de aanwezigheid van vijf rolstoelen. Na het middageten gaat een aantal mensen naar huis. Wie blijft vermaakt zich met kaarten, breien, samen kletsen of gewoon niets doen, begeleid door live muziek. Alles draait om zorg en aandacht voor de oudere en kwetsbare medemens uit het dorp."

Vanaf 1 juni tot en met 10 oktober 2019 kan er via de de website van de DKCI gestemd worden voor de publieksprijs van de Ariensprijs.
Op de stemlijst staat het project op nummer 23.
Om te stemmen: Klik Hier.