BrielleGaat u naar Brielle ?

Op zaterdag 6 juli 2019 vond de nationale bedevaart in het heiligdom van de H.H. Martelaren van Gorcum plaats.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Op 29 juni 1867 vond hun heiligverklaring plaats.

Programma Nationale Bedevaart:

11.00 uur Pontificale eucharistieviering
13.30 uur Rozenkransgebed / Jongerenprogramma
12.30 uur Lunch (zelf broodjes meenemen en drinken!)
14.30 uur Kruisweg
15.30 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen
16.30 uur sluiting

Nieuw is dat u bij de nationale bedevaart de gelegenheid heeft om voor in de kerk de gerestaureerde reliekschrijn te zien. Deze is in mei jl. teruggeplaatst bij de opening van het bedevaartseizoen. Voor de jongere bedevaartgangers is er een ‘parallelprogramma’ met catechese tijdens het rozenkransgebed.

Helaas zijn er niet genoeg aanmeldingen geweest om gezamenlijk met de bus te gaan.
Mocht u deze bedevaart op individuele basis willen doen dan kunt u daarvoor alle benodigde gegevens nog altijd op hun website vinden.
Goed om te weten: In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke dinsdag en donderdag vindt om 14.00 uur een eucharistieviering plaats met biechtgelegenheid. Tijdens de zomer openstelling is een speciaal programma opgesteld met Plechtig lof, Kruisweg en bidden van de rozenkrans op diverse data. Zie hiervoor hun website. Adres: De Rik 5 (Hoek de Rik-Kloosterweg) te Brielle.

Pastoor Van der Vegt