Paastriduüm

beeld paastriduumHet Paastriduüm (Triduum Sacrum) is de periode die begint met de avondmis van Witte Donderdag en loopt tot en met de vespers van paaszondag. In deze periode wordt het lijden, de dood en de verrijzenis van Christus herdacht. Ook Goede Vrijdag en Stille Zaterdag maken deel uit van het paastriduüm.

Gods liefde ontvouwt zich, vier het mee... dag na dag. Het Paastriduüm, drie prachtige dagen met indrukwekkende vieringen die je niet mag missen!
-----Bron: site paastriduum.nl
-----Daar staat ok een uitleg voor kinderen

Witte Donderdag

Beeld DonderdagJezus viert met zijn twaalf apostelen het laatste Avondmaal. Hij wast hun voeten in dienstbaarheid. Hij geeft zichzelf in de heilige Eucharistie en wijdt hen tot priesters. Alles getuigt van zijn grote liefde voor ieder van hen en van ons.

Goede Vrijdag

Beeld VrijdagJezus is niet zomaar een nobel, goed mens, Hij is God de Zoon! Dat geeft zijn kruisdood een goddelijke dimensie, die alle mensen omvat.

Stille Zaterdag

Beeld ZaterdagMaria, de Moeder van Jezus, was toen de enige die wist, dat de dood niet het laatste woord had. Het dodenrijk moest overwonnen worden ... door de liefde van Jezus die sterker is dan de dood. Want als het avond wordt deze zaterdag, horen we ineens de kerkklokken. Zij kondigen Pasen aan.

Pasen

Beeld PasenWe vieren de verrijzenis van Jezus al op de zaterdagavond, zozeer zien we uit naar het licht. De Paaswake is de mooiste viering van heel het jaar.

Nieuw boek

Beeld Paastriduum boek
'Wat zag Jezus vanaf het kruis?'
Voor een diepere beleving van de lijdensweek en Pasen.
Meer lezen of bestellen - 7,50 euro? Klik hier.

We wensen u een gezegende voortzetting van de Veertigdagentijd,
Met vriendelijke groet,
Helen Opstal / Jeroen Smith pr.
Katholiek Alpha Centrum