Hongerdoek 2011Tijdens de vastentijd zijn moderne ‘hongerdoeken’ te zien in de Domkerk te Utrecht. De opvallend kleurrijke doeken zijn gemaakt door kunstenaars uit de hele wereld, geïnspireerd door een eeuwenoude traditie. Zij dienen als bezinning op het leven en lijden van Jezus. De doeken leggen ook een verbinding tussen de traditie van het vasten en hedendaagse wereldwijde problemen als honger en armoede.

De hongerdoeken worden gebruikt voor bezinningsmomenten tijdens de Vastentijd in zowel Rooms-katholieke als ook protestantse kerken.
De expositie, geopend vanaf 7 maart is te bezichtigen t/m Goede Vrijdag (19 april). De toegang is gratis. Elke donderdag is er om 14.00 uur een rondleiding. De expositie is een samenwerkingsproject van de Vastenactie en de Domkerk. Voor meer informatie klik hier.