kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

Het Kathedrale Koor telt ongeveer 80 vaste zangers, met zo’n 25 middelbare scholieren en 40 kinderen uit groep 7 & 8 van de Kathedrale Koorschool. Ook heeft het koor geschoolde projectzangers die regelmatig meezingen. De Koorschool biedt muzikale en vocale vorming in brede zin met extra uren koorvorming en repertoirestudie door de dirigent van het Kathedrale Koor.

Omdat het koor met zijn liturgische taak alleen kerkgangers bereikt, wil het Kathedrale Koor in zijn jubileumjaar de verbinding aangaan met inwoners en bezoekers van Utrecht. Daartoe is een gevarieerd programma samengesteld, met als motto ‘een Cadeau aan de Stad’. “We treden op diverse plaatsen op, met repertoire van vroeger en nu, werelds en kerkelijk, voor jong en oud, samen met Utrechtse culturele organisaties,” aldus Beemster.

Voor het jubileumprogramma klik hier.

Meer informatie: www.kathedralekoorutrecht.nl.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top