MaaltijdIMG 20181125 WA0013 cut
Op 24 en 25 november was er in de Emmauskerk een inspiratieweekend voor drie geloofsgemeenschappen in het kader van het project 'Vitaliteit'. De Nicolaaskerk en de Emmauskerk uit Nieuwegein en de Jacobuskerk uit Cabauw waren toe aan de tweede fase van een proces waarin we proberen om onze geloofsgemeenschappen wezenlijk nieuw leven in te blazen. Sommige gemeenschappen heb dit proces al doorlopen, wij waren nu aan de beurt.

De eerste fase bestond uit kijken waar we nu staan, wat we nu doen. De tweede fase gaat wat verder. Waar willen we naartoe? Welke problemen doen zich dan voor? Welke mogelijkheden hebben we? Wat kunnen we niet (meer)? Een heleboel vragen die we in het weekend niet hebben opgelost. Wat we wel hebben gedaan onder de inspirerende leiding van Marion Korenromp en Henk Brussel is bekijken op welke manieren we de vragen en problemen kunnen benaderen. Dat gebeurde op zo’n manier dat we ons allemaal open konden stellen, de achterkant van onze tong durfden te laten zien. Heel vertrouwd en veilig. Een weekend waarin we hebben gevoeld dat we verbonden zijn door ons geloof. Dat we vanuit de liefde van onze God aan de slag mogen om te veranderen. Dat oversteeg de groepjes waarin we zijn gekomen!

Een weekend waarin veel is gelachen, fijne gesprekken zijn gevoerd. Maar waarin we vooral met allerlei technieken en materialen hebben geoefend om zelf aan de slag te kunnen.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top