kerststalAl ruim drie decennia wordt in december in de Sint Ansfriduskerk in Amersfoort de Internationale Kerststallenexpositie georganiseerd. Deze kerk is gebouwd in neogotische stijl en geeft daardoor de tentoonstelling een bijzondere sfeer. Mede daarom bezoeken vele mensen uit heel Nederland jaarlijks deze expositie.

De tentoonstelling wordt gehouden van vrijdag 7 t/m zondag 16 december 2018. Gedurende deze periode zijn ongeveer 250 kerststallen en kerstgroepen te zien uit meer dan 60 landen. In de weekenden en in de avonduren zorgen diverse koren voor een gevarieerde vocale omlijsting van deze expositie. De totale netto opbrengst van de tentoonstelling gaat elk jaar naar een goed doel. In 2018 is dat een project van de Stichting Happy Holiday om in 2019 twee maal een vakantieweek te organiseren voor ernstig zieke kinderen en hun gezin.

De entree is € 2,-. Kinderen tot 4 jaar kunnen gratis naar binnen en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is de entree € 0,50.

Op zaterdag 15 december wordt om 19.45 uur een kerstconcert gegeven. De kerk is open vanaf 19.15 uur. Kaarten kosten € 10,- inclusief bezoek aan de tentoonstelling.

Dit jaar is er bovendien een kerstkaartenwedstrijd voor kinderen van 4-12 jaar. Kinderen maken een kerstkaart voor een ernstig ziek kind dat in het ziekenhuis of thuis verzorgd wordt. De kaarten worden bezorgd in overleg met Stichting Happy Holiday. Er zijn leuke prijzen te winnen; de winnaars worden persoonlijk gebeld.

Informatie over de openingstijden, kaartverkoop voor het kerstconcert, de kerstkaartenwedstrijd enzovoorts: www.sintansfridus.nl, ga naar Evenementen, Kerststallententoonstelling.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top