Beatrice de Graaf lezingLezing: “Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering”

Prof. dr. Beatrice de Graaf en burgemeester De Graaf spreken op woensdag 6 februari 2019 in het Dorpshuis XXL te Benschop (aanvang 20:00 uur) over het thema Verlangen naar veiligheid in een tijd van radicalisering.

Hoogleraar en terrorisme-expert Beatrice de Graaf is regelmatig te gast bij DWDD. Ze heeft op verzoek van de PKN het boekje Heilige strijd: het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad geschreven, waarin ze een christelijke visie op veiligheid naar voren brengt. Daarover zal zij spreken.

kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

Het Kathedrale Koor telt ongeveer 80 vaste zangers, met zo’n 25 middelbare scholieren en 40 kinderen uit groep 7 & 8 van de Kathedrale Koorschool. Ook heeft het koor geschoolde projectzangers die regelmatig meezingen. De Koorschool biedt muzikale en vocale vorming in brede zin met extra uren koorvorming en repertoirestudie door de dirigent van het Kathedrale Koor.

Omdat het koor met zijn liturgische taak alleen kerkgangers bereikt, wil het Kathedrale Koor in zijn jubileumjaar de verbinding aangaan met inwoners en bezoekers van Utrecht. Daartoe is een gevarieerd programma samengesteld, met als motto ‘een Cadeau aan de Stad’. “We treden op diverse plaatsen op, met repertoire van vroeger en nu, werelds en kerkelijk, voor jong en oud, samen met Utrechtse culturele organisaties,” aldus Beemster.

Voor het jubileumprogramma klik hier.

Meer informatie: www.kathedralekoorutrecht.nl.
wapenaartsbisdomMet ingang van 1 februari 2019 is mevrouw Z.M.C. Mijhad-Hoogeveen benoemd tot jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht. Het betreft een aanstelling voor 0,5 fte. Sarah Mijhad (26) is geboren in Baarn en volgt de Hbo-lerarenopleiding tweedegraads tot geschiedenisdocent aan de Hogeschool Utrecht. In Oostenrijk heeft zij een jaar Theologie gestudeerd aan een internationaal theologisch instituut.

wapenaartsbisdomGa op 10 (Tweede Pinksterdag) en 11 juni 2019 mee op busbedevaart met het Aartsbisdom Utrecht naar Echternach in Luxemburg! Daar wordt elk jaar bij het graf van Sint Willibrord (+739), de eerste aartsbisschop van Utrecht en de apostel van Nederland, de beroemde ‘Springprocessie’ gehouden. “Daaraan gaan we met onze groep deelnemen. We verblijven in hotel Koch-Schilt in Irrel, vlakbij Echternach,” aldus vicaris Cornelissen, die de reisleiding en de pastorale begeleiding van deze korte pelgrimage zal verzorgen.

Stille omgangOp de avond van 16 maart 2019 komen veel bedevaartgangers uit het hele land naar Amsterdam, om daar de Stille Omgang te lopen. Een nachtelijke stille tocht door het centrum van Amsterdam. Voor of na de Omgang wonen zij een eucharistieviering bij in een van de zeven kerken in de binnenstad. De Stille Omgang volgt de route die de pastoor van de oude kerk in 1345 liep, nadat hij getuige was geweest van een eucharistisch wonder dat aan een zieke geschiedde: Het Mirakel van Amsterdam. Vanaf 1881 gebeurt dat door een nachtelijke omgang in stilte, inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland. Uniek aan deze tocht is de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur.

In Rome is de nieuwe exhortatie ‘Gaudete et Exsultate’ van paus Franciscus voorgesteld.
Het standpunt van Tertio-hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.

gemeenschap der heiligenHeilig worden. Koestert u die ambitie? Of kent u mensen in uw omgeving bij wie dat op hun bucketlist prijkt? Wellicht zijn er maar weinig West-Europese tijdgenoten te vinden die bewust heiligheid nastreven. En toch is naar Bijbelse maatstaven iedereen juist daartoe geroepen. Wees heilig, want Ik, de Heer uw God, ben heilig (Leviticus 11, 44; 19, 2; 20, 26 en 1 Petrus 1, 16). Het is dan ook een hoofdopdracht van de Kerk om mensen te helpen richting heiligheid.

Hier leest u het hele document.
Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden.

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA.

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top