SlakTrage vragen zijn vragen waar niet zomaar ‘ja’ of ‘nee’ op te antwoorden is. 
Ze gaan een hele tijd, soms tientallen jaren, met je mee voordat ze een antwoord vinden.

BoekIn oktober starten we met een boekenclub. We lezen dit seizoen als groep vijf verschillende boeken, een boek per bijeenkomst, waarover we met elkaar in gesprek gaan. We hebben gekozen voor romans met een thema dat aanzet tot verdieping van diverse levensvragen.

Round Robin

Robin
Een Round Robin boekje is een rondreizend creatief project waarin alle groepsleden starten met een eigen blanco boekje. De boekjes reizen rond in de groep en iedere deelnemer vult een aantal pagina’s in de boekjes naar eigen inzicht: met tekst, foto’s, tekeningen en wat je maar wilt, rond het thema dankbaarheid.

Introductiecursus christelijke meditatie

bijbel
Meditatie associëren wij vaak met het Verre Oosten. Maar ook de christelijke traditie kent veel vormen van meditatie. Ze brengen je tot rust en zo kan je in verbinding komen met jezelf, met God, met de Bron van ons leven. Wie op zoek is naar stilte, inspiratie en bezinning is van harte welkom om mee te doen aan deze introductiecursus christelijke meditatie, die georganiseerd wordt door de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente.

Zusters van Wijk CIn het Volksbuurtmuseum te Utrecht is deze zomer de fototentoonstelling ‘Zusters van Wijk C’ te zien. De expositie is een samenwerking met fotograaf Angeliek de Jonge, die in 2015 de fotoserie ‘De laatste zusters Augustinessen’ maakte en daarmee de tweede prijs won in de categorie Dagelijks Nieuws van de Zilveren Camera. De tentoonstelling bestaat uit haar foto’s, aangevuld met materiaal uit het archief van het museum

wapenaartsbisdomIn het Aartsbisdom Utrecht start op de eerste zondag van de Advent (zondag 1 december 2019) een Jaar van de Eucharistie’ dat loopt t/m Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020).

In de aanloop naar dit jaar heeft kardinaal Eijk een pastorale brief geschreven, getiteld: ‘De Eucharistie (weer) beleven als het kloppend hart van het geloofsleven’.

Klik hier om deze pastorale brief te lezen.
misdienaars misdienetteHet Aartsbisdom Utrecht organiseert zaterdag 21 september weer een diocesane misdienaarsdag: de Tarcisiusdag. Alle misdienaars en acolieten van het aartsbisdom zijn, met hun begeleiders, die dag van harte welkom in Utrecht.

Delen doet wonderen

Logo Kind op schootVoor peuters en kleuters is het vaak niet makkelijk: delen. Maar ook volwassenen kunnen er nog een hoop over leren! Dat was in de tijd van Jezus niet anders. Tot er op een dag iets heel bijzonders gebeurde.......

Kom je ook kijken, luisteren en meedoen bij deze laatste viering voor de zomervakantie? Alle peuters, kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Stilzitten hoeft niet

De Ariëns Prijs voor Diaconie 2019 wordt in 2019 voor de zesde keer uitgereikt.

Ariens
De prijs is in 2003 door het aartsbisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling in het leven geroepen om de inzet in caritas en diaconie te bemoedigen, te waarderen en hierdoor te stimuleren. Ze draagt de naam van Alphons Ariëns, priester van ons aartsbisdom.

Betekenisvol ontmoeten niet zomaar een loze kreet

Bekentenisvol OntmoetingBetekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.

BrielleGaat u naar Brielle ?

Op zaterdag 6 juli 2019 vond de nationale bedevaart in het heiligdom van de H.H. Martelaren van Gorcum plaats.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Op 29 juni 1867 vond hun heiligverklaring plaats.

Programma Nationale Bedevaart:

11.00 uur Pontificale eucharistieviering
13.30 uur Rozenkransgebed / Jongerenprogramma
12.30 uur Lunch (zelf broodjes meenemen en drinken!)
14.30 uur Kruisweg
15.30 uur Vesperviering met processie en pelgrimszegen
16.30 uur sluiting

Nieuw is dat u bij de nationale bedevaart de gelegenheid heeft om voor in de kerk de gerestaureerde reliekschrijn te zien. Deze is in mei jl. teruggeplaatst bij de opening van het bedevaartseizoen. Voor de jongere bedevaartgangers is er een ‘parallelprogramma’ met catechese tijdens het rozenkransgebed.

Helaas zijn er niet genoeg aanmeldingen geweest om gezamenlijk met de bus te gaan.
Mocht u deze bedevaart op individuele basis willen doen dan kunt u daarvoor alle benodigde gegevens nog altijd op hun website vinden.
Goed om te weten: In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke dinsdag en donderdag vindt om 14.00 uur een eucharistieviering plaats met biechtgelegenheid. Tijdens de zomer openstelling is een speciaal programma opgesteld met Plechtig lof, Kruisweg en bidden van de rozenkrans op diverse data. Zie hiervoor hun website. Adres: De Rik 5 (Hoek de Rik-Kloosterweg) te Brielle.

Pastoor Van der Vegt
Notre Dame de BeauraingIn augustus kunt u met een groepsreis naar bedevaartsplaats Beauraing in de Belgische Ardennen.

Deze zomerreis van Platform 30+ wordt georganiseerd door pastoor Otto samen met enkele vrijwilligers.

In 1932/1933 verscheen de heilige maagd Maria hier 33 maal aan vijf kinderen uit dit kleine stadje. Zij toonde zich als Onze Lieve Vrouw van het gouden hart.

Sindsdien komen er vele pelgrims om Maria te eren en hun intenties aan haar toe te vertrouwen. Op plechtige wijze wordt elk jaar op 22 augustus de feestdag van het Hart van Maria gevierd, waar vele pelgrims, ook uit de omringende landen aan deel nemen. Ook u kunt daar dit jaar bij zijn.

Misschien gaat u dit jaar ook mee!


De Utrechtse bedevaart, voor jong en oud, sluit aan bij Kevelaer als plek, waar de Moeder Gods wordt vereerd als “Troosteres van de bedroefden”.kevelaerEn plaats ook om verdriet en verlies bij Maria neer te leggen.

Kerkbalans 2019: Geef voor uw kerk

logo kerkbalans 2019De titel is duidelijk, maar er had ook kunnen staan: 'geef om uw kerk'. Maar één woord anders, en daarmee een heel andere meer verdiepende betekenis. Geef om uw gemeenschap waar uw ouders, vrienden en bekenden en u zelf op één of ander manier deel van uit maken. Geef om het gebouw dat midden in de gemeenschap staat. Waar mensen samenkomen door de week en in het weekend. Ook mensen die dodenherdenking vieren of een kerstsamenzang of een concert bijwonen.

Een kerk is een gebouw van een lach en een traan. Daar vieren wij blijdschap en droefheid, eigenlijk alle facetten van het leven. God heeft zorg voor ons, kent ons en ziet ons. Dat vieren wij in het gebouw.

kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

In Rome is de nieuwe exhortatie ‘Gaudete et Exsultate’ van paus Franciscus voorgesteld.
Het standpunt van Tertio-hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.

gemeenschap der heiligenHeilig worden. Koestert u die ambitie? Of kent u mensen in uw omgeving bij wie dat op hun bucketlist prijkt? Wellicht zijn er maar weinig West-Europese tijdgenoten te vinden die bewust heiligheid nastreven. En toch is naar Bijbelse maatstaven iedereen juist daartoe geroepen. Wees heilig, want Ik, de Heer uw God, ben heilig (Leviticus 11, 44; 19, 2; 20, 26 en 1 Petrus 1, 16). Het is dan ook een hoofdopdracht van de Kerk om mensen te helpen richting heiligheid.

Hier leest u het hele document.
Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden. 

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA. 

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.
© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top