Pax KinderenPax Kinderhulp Utrecht organiseert ieder jaar een actie om Bosnische kinderen een zorgeloze vakantie van twee weken in Nederland te geven. De actie gaat dit jaar mogelijk niet door vanwege een tekort aan vakantiegezinnen. De kinderen verblijven gedurende de Kerstvakantie in een Nederlands gezin, maar zonder deze gezinnen is de actie niet mogelijk.

De stichting is nog op zoek naar vijf gezinnen waar de kinderen mogen verblijven. De kinderen die naar Nederland komen, in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar, komen uit schrijnende omstandigheden in Bosnië.

Gedurende de twee weken tijdens de kerstvakantie dat de kinderen in Nederland zijn, worden er diverse activiteiten georganiseerd. Denk aan een sportdag, een workshop koken, een dagje Amsterdam enz. De thuisbasis voor de kinderen is het vakantiegezin waar ze verblijven. Door deze vakantie kunnen de kinderen, bijvoorbeeld afkomstig uit een kindertehuis, even kind zijn. Meer informatie over de actie is te vinden op de website van Pax Kinderhulp Utrecht.

Klik hier
voor meer informatie.
Op 14 oktober jl. zijn we van start gegaan met de eerste Kind-op-schootviering. Dat was een groot succes! Ongeveer 20 kinderen in de leeftijd van 1 tot 7 en hun ouders beleefden de viering mee. We hebben samen gezongen, gedanst en gebeden. Daarnaast waren we stil en werd het evangelie verteld en verbeeld. Ook gingen de kinderen enthousiast op zoek naar het verloren schaap, dat zich ergens in de kerk verstopt had... “Fijn om onze kinderen op deze manier vertrouwd te kunnen maken met de kerk”, was een veelgehoorde reactie van de ouders. “Een viering speciaal voor mij!”, riep één van de kinderen uit.

 ‘Vol verwachting’

adventskrans 1De volgende Kind-op-schootviering is op 2 december van 11.30 uur tot 12.00 uur in de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8 in Nieuwegein.
Het thema zal zijn: ‘Vol verwachting’. In deze viering gaan we de eerste adventskaars - het eerste wachtkaarsje - aansteken.
We nodigen peuters, kleuters, vaders, moeders, opa’s en oma’s uit de hele parochie graag uit om dit mee te maken.

Wil je je aanmelden voor 2 december? Of heb je nog vragen? Stuur dan een (app)berichtje naar pastor Hedwig Mensink, die deze vieringen begeleidt.
Mars voor het levenOp zaterdag 8 december is er de Mars voor het Leven. Dit jaar organiseert Stirezo een programma, speciaal voor katholieke jongeren.
We houden een wake voor het leven, van vrijdag 7 op zaterdag 8 december. Het programma start op vrijdag 7 december met een H. Mis om 20.00 uur met Mgr. de Jong. Hierna start de wake met Aanbidding, biechtgelegenheid, overwegingen, getuigenissen, en een mogelijkheid tot outreach voor wie wil (Night-fever idee). Op zaterdag sluiten we het af om 8.30 met een feestelijk ontbijt. Hierna is er de H. Mis voor het algemene katholieke programma om 11.00 uur en om 12.00 uur de Mars.

Tijdens de nacht is er mogelijkheid tot overnachting in zaaltjes naast de kapel op eigen matje en slaapzak.
Er zal ook mogelijkheid zijn tot gratis heen en terug busvervoer, welke stopt in Maastricht, Den Bosch en Utrecht, naar Den Haag.

Hierbij de website voor opgave, meer informatie over het programma, sprekers, etc.
De jongeren uit onze parochie zijn ook van harte uitgenodigd, om samen met jongeren uit heel het land te bidden voor het leven.
Er zijn gratis flyers (A5) en folders (A3) op te vragen. Stuur ons dan een mailtje met je adres en aantallen, dan worden ze gratis toegestuurd.
P1260318 comprTijdens de Vesperviering van 3 november in de Sint Nicolaasbasiliek in IJsselstein is pastor Zygfryd Nowara geïnstalleerd door hulpbisschop Mgr. H.W. Woorts als parochievicaris van onze parochie H. Drie-eenheid.

Het parochiebestuur in de persoon van Jan Vlaar (vice-voorzitter) verwelkomde pastor Nowara hartelijk.
Datzelfde deden vertegenwoordigers van vrijwel alle geloofsgemeenschappen.

Na afloop was er gelegenheid kennis met de nieuwe pastor te maken.
Een foto impressie hiervan kunt u hier vinden.
 

Foto's A. Smulders

Afscheidsviering Pastor Oldenhof

pastor oldenhof groot1“Gezocht en gevonden” was het motto van de viering van 28 oktober 2018, waarin Ria en ik en onze kinderen afscheid namen van de parochie. 18 Jaar geleden zocht ik een andere werkplek. We streken neer in Nieuwegein en tot onze grote vreugde kwam na korte tijd de pastorie naast de Nicolaaskerk vrij. Wij hebben er met onze drie zonen enorm genoten van het huis en de moestuin en een nieuwe vriendenkring. Ik vond mijn draai in de nieuwe werkomgeving.

In Rome is de nieuwe exhortatie ‘Gaudete et Exsultate’ van paus Franciscus voorgesteld.
Het standpunt van Tertio-hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.

gemeenschap der heiligenHeilig worden. Koestert u die ambitie? Of kent u mensen in uw omgeving bij wie dat op hun bucketlist prijkt? Wellicht zijn er maar weinig West-Europese tijdgenoten te vinden die bewust heiligheid nastreven. En toch is naar Bijbelse maatstaven iedereen juist daartoe geroepen. Wees heilig, want Ik, de Heer uw God, ben heilig (Leviticus 11, 44; 19, 2; 20, 26 en 1 Petrus 1, 16). Het is dan ook een hoofdopdracht van de Kerk om mensen te helpen richting heiligheid.

Hier leest u het hele document.

Jaar lang samen met de bisschoppen de rozenkrans bidden voor de vrede

De Nederlandse bisschoppen willen in het jaar 2018 samen met alle katholieken elke maand op een speciale dag de rozenkrans bidden met als intentie de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in één van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden en de bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen.

Op 13 oktober 2017 werd het 100-jarig jubileum van de verschijningen van de Heilige Maagd Maria in Fatima (Portugal) beëindigd. De oproep van Maria om in het bijzonder de rozenkrans te bidden tot intentie van de vrede, is dat echter niet; deze oproep is zeker ook in de wereld van nu van zeer actuele betekenis.

Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden. 

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA. 

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top