EuthanasieDe campagne van D66 is al losgebarsten, voordat onderzoeksresultaten over de omvang en omstandigheden van de groep mensen met een doodswens -in het kader van de voltooid leven discussie- bekend zijn. Vorig jaar zomer startte de regering met een onderzoek naar deze doelgroep zoals was afgesproken in het regeerakkoord van de kabinetsformatie in 2017.

MphoTutuMpho Tutu van Furth is op zaterdag 5 oktober aanstaande key note speaker in Amersfoort, op de landelijke ontmoetingsdag van INLIA (de interkerkelijke vluchtelingenorganisatie, waarbij ook deze kerk betrokken is). De dominee, auteur en dochter van Desmond Tutu woont tegenwoordig in Nederland.

wapenaartsbisdomIn het Aartsbisdom Utrecht start op de eerste zondag van de Advent (zondag 1 december 2019) een Jaar van de Eucharistie’ dat loopt t/m Christus, Koning van het Heelal (22 november 2020).

In de aanloop naar dit jaar heeft kardinaal Eijk een pastorale brief geschreven, getiteld: ‘De Eucharistie (weer) beleven als het kloppend hart van het geloofsleven’.

Klik hier om deze pastorale brief te lezen.

Voor alles is een begin

Logo Kind op schootVoor peuters en kleuters is het vaak niet makkelijk: delen. Maar ook volwassenen kunnen er nog een hoop over leren! Dat was in de tijd van Jezus niet anders. Tot er op een dag iets heel bijzonders gebeurde.......

Kom je ook kijken, luisteren en meedoen bij deze laatste viering voor de zomervakantie? Alle peuters, kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Stilzitten hoeft niet

De Ariëns Prijs voor Diaconie 2019 wordt in 2019 voor de zesde keer uitgereikt.

Ariens
De prijs is in 2003 door het aartsbisdom Utrecht samen met het Ariëns-Comité en de Diocesane Kerkelijke Caritas Instelling in het leven geroepen om de inzet in caritas en diaconie te bemoedigen, te waarderen en hierdoor te stimuleren. Ze draagt de naam van Alphons Ariëns, priester van ons aartsbisdom.

Betekenisvol ontmoeten niet zomaar een loze kreet

Bekentenisvol OntmoetingBetekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.

Kerkbalans 2019: Geef voor uw kerk

logo kerkbalans 2019De titel is duidelijk, maar er had ook kunnen staan: 'geef om uw kerk'. Maar één woord anders, en daarmee een heel andere meer verdiepende betekenis. Geef om uw gemeenschap waar uw ouders, vrienden en bekenden en u zelf op één of ander manier deel van uit maken. Geef om het gebouw dat midden in de gemeenschap staat. Waar mensen samenkomen door de week en in het weekend. Ook mensen die dodenherdenking vieren of een kerstsamenzang of een concert bijwonen.

Een kerk is een gebouw van een lach en een traan. Daar vieren wij blijdschap en droefheid, eigenlijk alle facetten van het leven. God heeft zorg voor ons, kent ons en ziet ons. Dat vieren wij in het gebouw.

kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

In Rome is de nieuwe exhortatie ‘Gaudete et Exsultate’ van paus Franciscus voorgesteld.
Het standpunt van Tertio-hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.

gemeenschap der heiligenHeilig worden. Koestert u die ambitie? Of kent u mensen in uw omgeving bij wie dat op hun bucketlist prijkt? Wellicht zijn er maar weinig West-Europese tijdgenoten te vinden die bewust heiligheid nastreven. En toch is naar Bijbelse maatstaven iedereen juist daartoe geroepen. Wees heilig, want Ik, de Heer uw God, ben heilig (Leviticus 11, 44; 19, 2; 20, 26 en 1 Petrus 1, 16). Het is dan ook een hoofdopdracht van de Kerk om mensen te helpen richting heiligheid.

Hier leest u het hele document.
Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden.

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA.

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.