Kinderkamp 2021Na de succesvolle editie van 2020 organiseert het Aartsbisdom Utrecht ook in 2021 weer een kinder- en tienerkamp.
Beide zomerkampen vinden opnieuw plaats op Kampeerboerderij De Heidebloem in Haarle.

KINDERKAMP ‘VRIENDEN VOOR HET LEVEN’

Het is leuk om vriendjes en vriendinnetjes te hebben. Vriendschap is belangrijk. In de verhalen over Jezus merk je dat ook.
Mooie verhalen waar we samen naar gaan luisteren en over na gaan denken.
Natuurlijk gaan we tijdens het kamp heel veel leuke spelletjes doen, lekker naar het bos, knutselen, zwemmen én vrij spelen als echte vrienden. Kortom: Wil jij vrienden maken voor het leven? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

Meer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: of tel.: 06 29015399.

 • Wanneer: 31 juli t/m 5 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem / locatie de Veltmaat, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Voor wie: Jongens en meisjes van 7 t/m 12 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Vicaris Hans Pauw en Jacqueline Kolfschoten
 • Kosten: € 125 per kind. Als er meerdere kinderen uit een gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 75 per extra kind (voorbeeld: 2 kinderen = € 200 i.p.v. € 250)

Aanmelden kan tot 30 juni 2021 via deze link.

TIENERKAMP: HEROES ONLY

Ook deze zomervakantie organiseren we weer een bijzonder tienerkamp. Dit keer is het thema ‘Heroes only’.
We zullen verschillende helden ontmoeten, zowel Bijbelse als eigentijdse helden. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de held die jij bent!
Je krijgt de kans om jezelf te bewijzen met uitdagende spellen, mysterieuze uitstapjes en spannende catecheses. Doe je mee? Jij bent toch ook een held?

Meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: of tel.: 06 29015399.

 • Wanneer: 31 juli t/m 5 augustus
 • Waar: Kampeerboerderij de Heidebloem / locatie de Delle, Oude Deventerweg 8a, 7448 RL Haarle
 • Voor wie: Tieners (j/m) van 13 t/m 16 jaar
 • Aantal deelnemers: Maximaal 30
 • Hoofdleiding: Bas Kolfschoten, Rik Ledoux & priester Gauthier de Bekker
 • Kosten: € 145 p.p. Als er meerdere tieners uit één gezin meegaan, is er een speciaal tarief van € 95 per extra tiener (voorbeeld: 2 tieners = € 240 i.p.v. € 290)

Aanmelden kan tot 30 juni 2021 via deze link:

LectioDivinaBijbelteksten. Soms zijn ze oud. Soms zijn raadselachtig. De ene keer raken ze je, de andere keer weet je niet wat je er mee moet. Maar hoe oud of raadselachtig ook, er is altijd één woord in die tekst dat van waarde kan zijn voor jou, hier en nu. Stel: de Spreker ervan schenkt je, telkens als je een Bijbeltekst leest, één zo’n woord cadeau, als blijk van Zijn vriendschap. Eén woord dat je nu iets te zeggen heeft. Zou je dat cadeau dan willen ontvangen en open willen maken?

Ik bied je een schrijfoefening waarin je dat ene woord in een Bijbeltekst ontdekt en waarmee je kan ontdekken wat dat woord jou nu te zeggen heeft. Je doet die oefening in een groep, maar toch voor jezelf. Vanwege de huidige onzekere omstandigheden doen we die online. Ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat om het proces, we maken geen ‘mooie’ of ‘affe’ teksten. Ook is er geen voorkennis van de Bijbel nodig.


Eerdere deelnemers zeiden:

Het geeft zoveel rust..
Het is een verrijking...
Het is een confrontatie met mezelf, maar dat is ook helend...
Het is intensiever dan ik dacht, maar ook waardevoller!
Bijzonder dat ik, als ongelovige, er ook zoveel uit kan halen....

Oudejaarsvespers 2020 onlineDe Schola Nicolaï verzorgt al voor het elfde jaar in het Nederlands gezongen Oudejaarsvespers.
Door de coronacrisis is het nog niet mogelijk om dat live te doen.

Van de psalmen en gezangen werden steeds geluidsopnamen gemaakt. Op basis daarvan, gecombineerd met recent ingesproken teksten, is het mogelijk geworden om de gezongen vespers online te laten klinken.

Onder de titel ’Gezongen Oudejaarsvespers 2020’ kunt u deze vespers beluisteren als u op het plaatje, of hierop klikt.

Het boekje met de teksten kunt u hier downloaden.

Inschrijving openroodborstje van jk15083

Aan het einde van het jaar kan je weer goede voornemens maken.

Maar de werkelijkheid zegt dat die meestal sneuvelen.
Doe het daarom anders.  

Kies één woord dat je een jaar lang kan begeleiden.

Kies één woord dat zegt waarin je het komend jaar wilt groeien.  

Wil je weten hoe? Geef je dan hier op. Na aanmelding ontvang je drie mails die je helpen bij het kiezen van je jaarwoord.

Stille Omgang 20 – 21 maart 2021

Stille omgangHet bestuur van de Stille Omgang Utrecht en omstreken heeft besloten om de Stille Omgang in maart te annuleren. De coronaomstandigheden laten het niet toe om met velen naar Amsterdam te reizen.
Het is wel mogelijk om op eigen gelegenheid met eigen of openbaar vervoer naar Amsterdam te reizen en dan de route te lopen. Dat kan ook overdag.
We hopen op betere tijden zodat we in 2022 deze mooie traditie weer kunnen oppakken. Voor meer actuele informatie

Aankondiging Exodus 90: 2021 regio Utrecht

Exodus 90
Groeien in deugd en vrijheid: we willen het, maar zijn maar al te vaak te zwak, te druk, te snel afgeleid..
..en daar gaan we in januari korte metten mee maken!

VNB sluitBelangrijk besluit omtrent toekomst VNB (woensdag 25 november 2020).

De stichting VNB Nationale Bedevaarten heeft sinds 1 maart 2020 geen bedevaarten meer kunnen organiseren en uitvoeren. De coronacrisis is hier debet aan. Het jaar 2020 moet als een verloren jaar worden beschouwd. Daar komt bij, dat de vooruitzichten voor 2021 evenmin rooskleurig zijn.

corona updateWij vinden de gezondheid van onze parochianen van groot belang én wij vinden het erg belangrijk dat de mensen naar de kerk kunnen komen.
Daarom houden wij ons in de Parochie H. Drie-eenheid aan de volgende richtlijnen:

We komen met maximaal 30 parochianen samen in de kerk, exclusief de bedienaren en er wordt niet samen gezongen. We dragen mondkapjes en we houden minimaal 1,5 meter afstand.
Verder volgen we alle instructies die in de plaatselijke kerk worden gegeven.
We doen de werkzaamheden voor onze parochie zoveel mogelijk vanuit huis en als dat niet mogelijk is, beperken we de ontmoetingen in de parochiecentra tot maximaal 4 personen per dag. Ook in de lokale parochiecentra volgen we verder de instructies die daar worden gegeven.

Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid en hopen we bij te dragen aan het voorkomen van een volledige lock down.
 
Update: vanaf 19 november kan het maximaal aantal aanwezigen bij een uitvaart honderd zijn (uiteraard afhankelijk van de ruimte in een kerkgebouw, gezien de afstanden die in acht genomen moeten worden). Dit maximale aantal van honderd is exclusief celebrant/voorgangers en medewerkers.

Namens het Parochiebestuur,
Pastoor G.M.J. van der Vegt, voorzitter, Jan Vlaar, vice-voorzitter, Tonnie van Wiggen-Valkenburg, secretaris
GerarduskalenderDe Gerarduskalender, uitgebracht door Klooster Wittem, is een scheurkalender met elke dag op de voorkant een spreuk die opbeurt of aanzet tot nadenken, onder het motto: ‘elke dag een beetje spirit’. Op de achterkant staan afwisselend moppen, gedichten, bezinningsteksten, puzzels en informatie over verschillende onderwerpen.
De kalender is bedoeld om elke dag goed te kunnen beginnen. De spreuk op de voorkant en de moppen, de puzzels en informatie op de achterkant geven u aan het begin van de dag een positief gevoel.
De kalender wordt elk jaar met zorg en plezier samengesteld door een uitgebreide redactie van personeel en vrijwilligers rondom Klooster Wittem. De opbrengst van de kalender komt ten goede aan alle activiteiten die vanuit klooster Wittem worden georganiseerd. De kalender kost €7,95 en is te koop:
In Montfoort tijdens openingstijden van het secretariaat op maandag-, woensdag- en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.
In Nieuwegein in de Nicolaaskerk op zondagen bij de kaarsenverkoop en op werkdagen op het parochiecentrum van de Nicolaaskerk.
In IJsselstein bij Ans van Kuik, Koningin Julianalaan 7, tel. (030) 688 35 53 of bij Theo Broeke, Goudplevier 5, tel. (030) 688 38 98.
In Harmelen bij Mieke Mentz, Johan Frisolaan 15, tel. 06 - 55 50 02 02
In Cabauw (Lopik) bij Adriaan van Kats, Cabauwsekade 35, tel. (0348) 55 24 29
In Benschop bij Diny van den IJssel, Dorp 152, tel. (0348) 45 14 58
2018 11 07 WJD Home flyerJongeren in de leeftijd vanaf 15 jaar kunnen in januari 2021 opnieuw naar een WJD@Home op Ameland. De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst gehouden voor jongeren die niet deel konden nemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. WJD@Home was met ruim honderd deelnemers een groot succes. Dat vroeg om een vervolg.

De WJD@Home 2021 worden georganiseerd onder de vlag van JongKatholiek. Medewerker jongerenpastoraat Desiree Bühler van het bisdom Rotterdam is coördinator. “We merkten dat er groot enthousiasme was tijdens het weekend WJD@Home op Ameland. Niet alleen bij de jongeren die toen deelnamen, maar bij iedereen die meehielp, bij de organisatie en bij de bisschoppen.”

 • WJD@Home op Ameland zijn van vrijdag 29 tot en met zondag 31 januari 2021
 • Na de zomer volgt informatie over aanmelding
Voor meer informatie: Klik hier
AartsbisdomIn de parochies en andere instellingen van de Rooms Katholieke Kerk zijn met ingang van 1 juni 2020 de publieke liturgievieringen hervat. In gezamenlijkheid hebben de Nederlandse bisschoppen op 20 mei 2020 het protocol ‘Kerkelijk Leven op anderhalve meter’ vastgesteld. Nadat de algemene regels versoepeld werden zijn er nieuwe protocollen gemaakt die vanaf 1 juli 2020 gelden.

Het protocol dat via de bisdommen naar de parochies en instellingen wordt gestuurd, bestaat uit drie delen. Het eerste deel richt zich tot alle gelovigen en geeft richtlijnen om in de kerken op een veilige en waardige wijze de liturgie samen te kunnen vieren. Het tweede deel is gericht aan de bedienaren met betrekking tot de uitvoering van hun specifieke taken in de liturgie. Het derde deel is toegespitst op het veilig gebruik van de kerkgebouwen met regels voor de inrichting en logistiek binnen het kerkgebouw, passend bij de richtlijnen vanuit het RIVM en bij het eigene van de liturgie.

Perspectief op samen vieren
De bisschoppen benadrukken het belang om in de parochies en instellingen zorgvuldig te werk te gaan om zo goed mogelijk de veiligheid in de kerkgebouwen te kunnen waarborgen. Zij zijn blij dat de H. Mis weer samen gevierd kan worden.

Protocolfactsheet:
Kerkelijk leven op anderhalve meter.

Dit factsheet hoort bij alle drie onderstaande protocollen (vanaf 10 juli):
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter gelovigen.
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter bedienaren.
Protocol kerkelijk leven op anderhalve meter kerkgebouwen.

Reserveren voor vieringen.
Vanaf 1 juli 2020 kunnen er vieringen plaats vinden met niet meer dan 100 mensen. Dit alles binnen richtlijnen van RIVM.
Kind of schootKind-op-schootvieringen in 2021

Een heel gezond en gelukkig nieuwjaar voor alle kinderen en hun (groot)ouders!
Vanwege de lockdown die vlak voor de kerstvakantie begon, hebben we besloten de viering van 10 januari te annuleren.
Maar we zijn alweer druk bezig met het voorbereiden van de vieringen daarna.
Op 7 februari willen we iets doen rondom Valentijn, en op 14 maart met het thema delen.
Ook op 18 april en 6 juni staan vieringen gepland. We hopen dat ze allemaal door kunnen gaan 😊


Meer weten?
App: 06-20980748 (Hedwig)
Facebook: fb.me/kindopschoot

Betekenisvol ontmoeten niet zomaar een loze kreet

Bekentenisvol OntmoetingBetekenisvol ontmoeten, wat moet ik me daar bij voorstellen? Het overkwam me, zonder dat ik er erg in had.

kathedralekoorutrechtIn 2019 is het jubileum van 150 jaar koormuziek in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht. In deze stad werd in 1869 het koor Sint Gregorius Magnus opgericht om de erediensten in de kathedraal muzikaal op niveau vorm te geven. “Passende scholing van nieuwe zangers kreeg daarom vanaf het begin bijzondere aandacht,” vertelt dirigent Gerard Beemster.

In Rome is de nieuwe exhortatie ‘Gaudete et Exsultate’ van paus Franciscus voorgesteld.
Het standpunt van Tertio-hoofdredacteur Emmanuel Van Lierde.

gemeenschap der heiligenHeilig worden. Koestert u die ambitie? Of kent u mensen in uw omgeving bij wie dat op hun bucketlist prijkt? Wellicht zijn er maar weinig West-Europese tijdgenoten te vinden die bewust heiligheid nastreven. En toch is naar Bijbelse maatstaven iedereen juist daartoe geroepen. Wees heilig, want Ik, de Heer uw God, ben heilig (Leviticus 11, 44; 19, 2; 20, 26 en 1 Petrus 1, 16). Het is dan ook een hoofdopdracht van de Kerk om mensen te helpen richting heiligheid.

Hier leest u het hele document.
Zoals u wellicht weet, kan via de website mail worden gestuurd naar een contactpersoon (lid pastoresteam, parochiebestuur, werkgroepen). Er kunnen geen bijlagen worden meegezonden. 

Omdat de ontvangers van deze mail steeds meer last kregen van spam is de Captcha-functie ingebouwd. Dat is een code om zo veel als mogelijk spam te voorkomen.

ledenadministratieEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan.
De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

In 2016 nam de Tweede Kamer echter een motie aan die er waarschijnlijk reeds in 2018 toe leidt dat er door de gemeenten geen adreswijzigingen meer zullen worden verstrekt aan SILA. 

Inmiddels is bekend geworden dat de internetconsultatie heeft geleid tot het laten voortbestaan van SILA. Klik voor meer informatie op deze link.

U kunt uw mutaties via deze website blijven doorgeven. Het betreft een inschrijfformulier, een wijzigingsformulier en een afmeldformulier.U kunt de formulieren vinden op de startpagina aan de rechterzijde van het scherm.
© 3eenheidparochie 2012 - 2021          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top