R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

sacramenten 1

Algemene informatie over de sacramenten vindt u op het parochiebrede deel van onze website.
Deze informatie is verdeeld over 9 artikelen:

Vormsel 2019 1

Hulp gevraagd bij voorbereiding Vormsel 2019

In juni start de oproep voor deelname aan het Vormsel in november 2019. Om kinderen goed voor te bereiden zoeken we vrijwilligers om daar bij te helpen.

Vormsel 2019Nu het Vormsel van november 2018 achter de rug is, zijn de voorbereidingen voor 2019 gestart. De datum voor 2019 is inmiddels bekend: zondag 17 november 2019 tijdens de viering van 11.00 uur in de Basiliek van IJsselstein.

ehc 19 20De voorbereidingen van de kinderen op de Eerste Heilige Communie op zondag 19 mei 2019 in de Barabarakerk zijn in volle gang. Ouders hebben elkaar ontmoet en kennisgemaakt tijdens de ouderavond, de taken zijn verdeeld.

doopviering Brochure:
Met betrekking tot doopvieringen voor kinderen is een brochure uitgegeven waarin de gang van zaken staat beschreven.
Klik hier om de brochure te openen.

dopen datums Er zijn meestal een aantal datums bekend voor een doopviering in de R.K. Geloofsgemeenschappen van Nieuwegein.
Tijdens een doopviering worden twee tot vier kinderen gedoopt.
Aan de doop gaat een catechese avond vooraf in de Emmauskerk, Merelplein 2 te Nieuwegein, van 20.15 - 22.00 uur.
Vervolgens is er een avond met de dooppastor van 20.00 -21.45 uur.
Voor speciale vragen of wensen wordt in overleg met de pastores gezocht naar oplossingen.

huwelijk symboolOp de eerste plaats, van harte proficiat met de stap om voor de RK Kerk te gaan trouwen. Een belangrijke stap in uw leven.

Het huwelijk is een belangrijk moment in een mensenleven. Voor de RK Kerk gaat het zelfs om een sacrament, een heilig moment. Daarom wil ze een grote zorgvuldigheid in acht nemen bij de aanvraag van het huwelijk.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top