R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

sacramenten 1

Algemene informatie over de sacramenten vindt u op het parochiebrede deel van onze website.
Deze informatie is verdeeld over 9 artikelen:

Op zaterdag 13 november 2012 is om 19.00 uur een Vormselviering voor kinderen uit Benschop, Cabauw/Lopik, Nieuwegein en IJsselstein.
Deze is in de H.Jacobuskerk te Cabauw. Vormheer is Mgr. Woorts.
Ouders en of verzorgers van kinderen hebben een uitnodiging ontvangen per post.
Heeft u deze niet ontvangen en wilt u uw kind deel laten nemen, stuur dan een mailtje naarkatechesesecretariaat. U ontvangt dan alsnog de informatie en een inschrijfformulier.

ehc 19 20 Dat alles anders is op dit moment is u zeker niet ontgaan. Ook de viering van de Eerste Heilige Communie en de voorbereidingen hierop zullen anders zijn.
Er is een datum bekend, waarop kinderen in 2021 de 1e Communie kunnen doen: zondag 23 mei 2021 (Eerste Pinksterdag).
De voorbereiding start al op 3 november 2020.

doopviering Brochure:
Met betrekking tot doopvieringen voor kinderen is een brochure uitgegeven waarin de gang van zaken staat beschreven.
Klik hier om de brochure te openen.

dopen datums Er zijn meestal een aantal datums bekend voor een doopviering in de R.K. Geloofsgemeenschappen van Nieuwegein.
Tijdens een doopviering worden twee tot vier kinderen gedoopt.
Aan de doop gaat een catechese avond vooraf in de Emmauskerk, Merelplein 2 te Nieuwegein, van 20.15 - 22.00 uur.
Vervolgens is er een avond met de dooppastor van 20.00 -21.45 uur.
Voor speciale vragen of wensen wordt in overleg met de pastores gezocht naar oplossingen.

huwelijk symboolOp de eerste plaats, van harte proficiat met de stap om voor de RK Kerk te gaan trouwen. Een belangrijke stap in uw leven.

Het huwelijk is een belangrijk moment in een mensenleven. Voor de RK Kerk gaat het zelfs om een sacrament, een heilig moment. Daarom wil ze een grote zorgvuldigheid in acht nemen bij de aanvraag van het huwelijk.