R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Korte terugblik van de vergadering van de Barbaracommissie op 16 januari 2019

• Op verzoek van het PB is er een risico inventarisatie gemaakt van de kerk en omgeving.

• Gesproken is over een nieuwe werkverdeling liturgierooster. De indeling van de koren en organisten in het kader van de ontvlechting de verantwoordelijkheid van de geloofsgemeenschappen. Ook de plaatsing op de website moeten de kerkcommissies zelf verzorgen.
  • De werkgroep diaconie en charitas houdt in de vastentijd een actie voor de voedselbank. De levensmiddelen kunnen in de betrokken week ook worden ingeleverd bij het parochiecentrum.

• De werkzaamheden voor de actie kerkbalans zijn afgerond; meer dan 500 adressen zijn aangeschreven.

• De werkgroep vitaliteit zal een presentatie geven van het rapport. Op uitnodiging van het PB is er een bijeenkomst in Harmelen.

• De bezoekgroep heeft op verzoek van het PB een verklaring omtrent gedrag van de leden ingeleverd bij het parochiebestuur.

• De volgende vergadering is op 13 maart 2019.

Tineke Steen
secretaris Barbaracommissie