R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

kerk in vloer emmaus

Geschiedenis

Bij de samenvoeging per 1 juli 1971 van de gemeenten Jutphaas en Vreeswijk was de prognose dat het aantal inwoners zich in 10 jaar uit zou breiden naar ca. 55.000. Er werden plannen gemaakt voor de bouw van een derde kerk, in de wijk De Doorslag. De kerk is een ontwerp van architect A. Alberts uit Amsterdam. De bouwcommissie bestond uit de heer H. Jacobs (projectleider), pastor J. Albers, de heer Croes (bisdom) en de heren J. van Galen en J. Bartelds (kerkbestuur). Een moderne kerk, rondom een stilte-centrum waar inmiddels al veel kinderen zijn gedoopt. De naam Emmaus verwijst naar het verhaal van de Emmausgangers (Lucas 24).

emmauskerkContact
waaronder de emmauscommissie via het contactadres Emmauskerk
voor de beheerder (Hans de Vries) via het mailadres beheerder.

R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein of klik rechtsboven op Nieuwegein.

Het gebouw
De organische bouwstijl van de Emmauskerk nodigt uit tot contact en verbondenheid. De liturgie vieren we rondom het altaar in de ronde kerkzaal. We ontmoeten elkaar - met koffie/thee - in de ronde hal. De diverse ruimtes, grenzend aan de hal, bieden vele mogelijkheden.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top