R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Barbarakerk Vreeswijk Tot eind 18e eeuw was er in het dorp Vreeswijk geen eigen katholieke kerk. Men kerkte toen in een boerderij in 't Waal en in latere tijden in de Jutphase Schuurkerk aan het Overeind of in IJsselstein.

In 1806 kwam er voor de Vreeswijkse katholieken weer een eigen kerk. Die kerk die ze toen bouwden, heeft dienst gedaan tot de bouw van de huidige Barbarakerk aan de Koninginnenlaan.

Barbara Raam 1   Barbara Raam 2   Barbara Raam 3   Barbara Raam 4   Barbara Raam 5
De ramen zijn een ontwerp van de glaskunstenaar Michel van Overbeeke.

Vitrinekast barbarakerk 1Noem het “Klein Erfgoed”. Voorwerpen uit een kerk die herinneren aan vroegere gebruiken, bijzondere gebeurtenissen of in onbruik geraakte gewoonten. Klein erfgoed, opgeborgen in een brandkast of een archiefkast ergens op het parochiecentrum of op zolder.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top