Afdrukken
Nicolaas livestream 1Niet iedereen kan door de nog steeds geldende corona richtlijnen naar de kerk komen in verband met het beperkte aantal beschikbare zitplaatsen (max. 50 personen). Gelukkig zijn we op de goede weg en worden de corona maatregelen op dit moment versoepeld. Op de eerste plaats hopen wij, dat deze trent door zal zetten en wij stap voor stap, binnen de veilige grenzen kunnen terugkeren in een steeds meer open samenleving. In de kerk om samen te kunnen vieren en natuurlijk ook in ons persoonlijk leven daarnaast.

Sinds juli 2020 heeft de Nicolaaskerk haar eigen website (www.nicolaaskerknieuwegein.nl). Deze is opgericht om de verplichte registratie vooraf van bezoekers van onze vieringen te kunnen regulieren en te automatiseren. Het was voor iedereen even wennen, maar dit is een succes geworden. Ook zenden wij via de website sinds die tijd (livestream) filmbeelden uit van de vieringen en hebben wij een digitale collecte mogelijkheid daarvoor geïmplementeerd. Mede dankzij uw giften in dit afgelopen jaar t.b.v. de livestream collecte hebben wij met het ingezamelde bedrag van meer dan 1000 euro de installatie van de zenderkast voor streamen via het platform van KerkTV kunnen bekostigen. Nu kunt u dus de vieringen in betere kwaliteit via kerkdienstgemist.nl volgen, of eventueel later terugzien. Een prachtig resultaat en wij danken iedereen, die hieraan een steentje heeft bijgedragen!

De livestream collecte-actie blijft open, want op ons verlanglijstje staat nu een kostbare highres videocamera (van +/- 2000 euro), die wij op een vaste plek in de kerk kunnen ophangen. Met deze camera zijn wij dan in staat de vieringen en alle andere activiteiten in de kerk altijd! uit te kunnen zenden, ook als onze cameraman niet aanwezig kan zijn om de stream / filmopnames (met zijn eigen, priv├ę apparatuur) te maken.
Het is nu ook mogelijkheid, dat u rechtstreeks de vieringen thuis op uw televisie kunt volgen. Dit is mede mogelijk, doordat wij nu zijn aangesloten op het stream platform van KerkTV.
Voor meer informatie, zie nieuwsbrief Nicolaaskerk Nieuwegein juni 2021.