R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

vrijwilligersOm al het werk in de kerk uit te voeren zoeken wij mensen, die ons willen helpen. Er zijn veel vacatures!

• Secretaris voor de KCNN
    Het dagelijks bestuur van onze kerkcommissie zoekt naar een heer/dame die notuleert, maar ook de voorzitter assisteert bij de uitvoering van de genomen besluiten en plannen.
  • De bloemsiergroep
    Wekelijks verzorgt de bloemversiering op en rond het altaar de bloemen. Ze ziet graag nieuwe medewerkers. U hoeft niet deskundig te zijn; er zijn dames die u kunnen opleiden om deskundig te worden.
  • Kosters
    Mannen en vrouwen zijn van harte welkom, zowel voor de weekendvieringen als voor uitvaarten en huwelijken in de week. Voor opleiding wordt gezorgd.
  • Koffiegroep
    De koffiegroep kan ook aanvulling gebruiken voor koffie schenken op zondag, maar ook incidenteel voor koffie rondom avondwake en condoleance in de week.
  • Kaarsenverkoop
    Wie wil de kaarsenverkoop met name de noveenkaarsen verzorgen rondom de vieringen op zondag.
  • Schoon Schip
    Deze groep zorgt voor het schoonhouden van de kerk.
  • Koper poetsen
    Koperpoetsgroep willen graag uitbreiding.
  • Tuinwerkers
    Werken in de tuin, het bos.
  • En verder
    Misschien heb je zelf nog een kwaliteit waarvan wij graag gebruik maken, zoals rondleidingen verzorgen, catechese aan kinderen geven, kleuterkerstviering voorbereiden.
Alle werkzaamheden in en rond het parochiecentrum zijn erg leuk. Kom op vrijdag maar eens kijken hoe gezellig onze werkers met elkaar koffiedrinken. Daar wil je gewoon bij horen. Ook op andere dagen drinken we koffie: altijd om tien uur staat de koffie klaar.

Wil je vrijwilligerswerk doen, kom je melden op het parochiecentrum.

José Schults