R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

logo parochiebladDe informatie betreffende ons parochieblad BIJeen vindt u onder de menukeuze 'Werkvelden (Wat doen we)' > 'Gemeenschapsopbouw'.

Klik op het plaatje om daar naartoe te gaan.
nicolaaskerk In de Nicolaaskerk Nieuwegein spannen veel vrijwilligers zich in om allerlei werkzaamheden te verrichten. Voor nadere informatie over de verschillende groepen kunt u contact opnemen met het Kerkcentrum Nicolaaskerk. Zij helpen u dan verder.

telefoon: 030 603 12 94 maandag tot en met vrijdag 9.00-12.00 uur
(in de maanden juli en augustus alleen op maandag, woensdag en vrijdag)
e-mail:    kerkcentrum Nicolaas

Nieuwsbrief Nicolaas: "Gewoon open"

Nicolaaskerk gewoon open
Dit is een aparte nieuwsbrief onder het motto: Wat zijn we aan het doen en wat gaan we doen. In deze brief staat onder andere de kopij die niet op de standaard pagina van de Nicolaas in het parochieblad BIJeen past.

Vooruit met video

Nicolaas streaming
Bijzondere tijden vragen om creatieve maatregelen! Zoals aangekondigd in de vorige Bijeen zijn we de afgelopen periode druk bezig geweest om een livestream van de vieringen in de Nicolaaskerk te realiseren. Zodat u ook vanuit huis veilig mee kunt vieren, nu en in de toekomst.

onderhoud kerkgebouwBeste Parochiaan,

Zoals u mogelijk al weet heeft de Nicolaas parochie een eigen website (https://www.nicolaaskerknieuwegein.nl/).
Onder het hoofdstuk collectes hebben we drie categorieën: Algemene collecte, Livestream video apparatuur en Onderhoud gebouw Nicolaaskerk.

Kerkbalans2020 Raamposter web
Klik op de afbeelding voor algemene informatie over Actie Kerkbalans 2020

De Aktie Kerkbalans start op 18 januari

ontwikkeling nicolaaskerk

Ontwikkelingen in de Nicolaaskerk

september - november 2018

Ronald Walsteijn
Voorzitter kerkcommissie Nicolaaskerk Nieuwegein

Vitaliteit (toekomst) Nicolaaskerk:

WegwijzerOp 29 januari 2019 is er een vitaliteitsbijeenkomst geweest in Harmelen (H. Bavo) voor alle afgevaardigden van geloofsgemeenschappen in onze parochie. Deze bijeenkomst had als doel, het presenteren van de vitaliteitbevindingen die de vijf geloofsgemeenschappen hebben opgeleverd.

vitaliteit1Op 7 oktober 2018 is in de Nicolaaskerk een oproep gedaan tot deelnemen aan een nieuwe ronde van het vitaliteitsplan.
De volgende brief is daarbij voorgelezen.

Met Pinksteren (4 juni 2017) is onderstaande informatie verstrekt aan de kerkgangers in de Nicolaaskerk.
Graag willen wij deze informatie zo breed mogelijk communiceren.

Informatie uit de Nicolaasgemeenschap 2017

berg Tabor

Tabor, de berg van de gedaanteverandering

Volgens de Christelijke traditie beklom Jezus de berg Tabor met zijn apostelen Jacobus, Johannes en Petrus. Hij veranderde vervolgens op de bergtop van gedaante. Hij nam voor hun ogen een lichtstralend lichaam aan en sprak er met Elia en Mozes. Uit een wolk zou een stem met het oog op Jezus gezegd hebben: "‘Dit is mijn geliefde Zoon, luister naar hem!’" Sindsdien geldt Tabor als de berg van de Gedaanteverandering.

Nicolaaskerk torenWij hebben 11 januari 2017 een bijeenkomst met een aantal vrijwilligers rond de Nicolaaskerk gehouden met de bedoeling enthousiasme op te roepen voor het project Vitalisering dat in februari/maart zal gaan lopen.

Wij noemden het de “Poolse Landdag “