R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

ZAP-pen rondom de Emmaus

Zap 04ZAP = Zwerf Afval Pakkers.

In najaar 2016 heeft Hans Huitema een aantal Emmausgangers uitgedaagd om de wijk rondom hun kerk schoon te houden. Als teken van de groene kerk gaan één keer in de vier weken een achttal vrijwilligers op pad. Iedere groep krijgt een plattegrond van de schoon te maken straten. Gewapend met plastic zak en zwerf-afval-knijpers worden in groepjes van twee de straten gezuiverd van blikjes, flessen, papier en plasticzakken, koffiebekers, lachgasbuisjes, papieren zakdoekjes en nog een heleboel rommel. We starten deze actie met thee en koffie vooraf en sluiten af met thee en koffie en iets lekkers, dit als bonus.

Vanaf september 2017 doen we dit samen met enkele medewerkers en een begeleider van Studio 10 van Reinaerde. Studio 10 is een werk- en dagbestedingslocatie voor mensen met een beperking en is gevestigd dichtbij de Emmauskerk. Hun versterking verlicht het werk en brengt extra gezelligheid bij de gesprekken tijdens de koffie en thee. Ook hebben ze ons een keer verrast met heerlijke zelfgemaakte soep.

Zelf doe ik mee aan deze activiteit en beleef het als een stukje ontspanning. Dit naast het doel om de boel schoon te krijgen.

Jan Rennen