R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Kerkbalans 2019: Geef voor uw kerk

logo kerkbalans 2019De titel is duidelijk, maar er had ook kunnen staan: 'geef om uw kerk'. Maar één woord anders, en daarmee een heel andere meer verdiepende betekenis. Geef om uw gemeenschap waar uw ouders, vrienden en bekenden en u zelf op één of ander manier deel van uit maken. Geef om het gebouw dat midden in de gemeenschap staat. Waar mensen samenkomen door de week en in het weekend. Ook mensen die dodenherdenking vieren of een kerstsamenzang of een concert bijwonen.

Een kerk is een gebouw van een lach en een traan. Daar vieren wij blijdschap en droefheid, eigenlijk alle facetten van het leven. God heeft zorg voor ons, kent ons en ziet ons. Dat vieren wij in het gebouw.

Kerk, gebouw, gemeenschap, het gaat over ons, over u en mij, over onze inzet voor de samenleving waar wij deel van uit maken. Zo is onze kerk als gemeenschap betrokken bij verschillende activiteiten. Om er een paar te noemen:

- Voedsel- en kledingbank.
- Schuldhulpmaatjes projecten om de mensen in de schulden de helpende hand te bieden.
- Een ouderenproject waar een dag in de week ouderen bij elkaar komen.

Werk achter de schermen, maar als het wegvalt, is er een vangnet onder de samenleving verdwenen.

De actie kerkbalans maakt het mogelijk, dat wij door uw inzet en financiële bijdrage van een goed onderhouden gebouw gebruik kunnen maken, dat wij acties blijven ondernemen om de leefbaarheid in onze buurt en gemeente te ondersteunen.

Kerk is veelzijdig. Alleen zichtbaar en aan het werk door uw persoonlijke bijdrage, door uw talent als vrijwilliger en als goede gever om uw kerk ook financieel het komend jaar weer te ondersteunen.

Dank voor uw inzet en uw bijdrage.

G.M.J van der Vegt,
pastoor H. Drie-eenheidparochie

Kerkbalans 2019: Nieuwegein

De specifieke regelingen voor de drie kerken in Nieuwegein vindt u hier: