R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

logo parochiebladDe informatie betreffende ons parochieblad BIJeen vindt u onder de menukeuze 'Werkvelden (Wat doen we)' > 'Gemeenschapsopbouw'.

Klik op het plaatje om daar naartoe te gaan.

Kerkbalans 2019: Geef voor uw kerk

logo kerkbalans 2019De titel is duidelijk, maar er had ook kunnen staan: 'geef om uw kerk'. Maar één woord anders, en daarmee een heel andere meer verdiepende betekenis. Geef om uw gemeenschap waar uw ouders, vrienden en bekenden en u zelf op één of ander manier deel van uit maken. Geef om het gebouw dat midden in de gemeenschap staat. Waar mensen samenkomen door de week en in het weekend. Ook mensen die dodenherdenking vieren of een kerstsamenzang of een concert bijwonen.

Kerkbijdrage

kerkbijdrage Eén keer per jaar, met de actie Kerkbalans, vragen wij aan alle parochianen om, als hun financiële draagkracht het toelaat, de door hen toegezegde kerkbijdrage eens te bekijken. Dit vragen we vooral als hun bijdrage de laatste jaren gelijk gebleven is. Ook wij ontkomen niet aan de kostenstijgingen en bovendien worden en werden onze uitgaven tegen het licht gehouden om bezuinigingen door te voeren.

Voor informatie over of wijziging van het bedrag van uw kerkbijdrage kunt u contact opnemen met de de administratie van de betrokkengeloofsgemeenschap:

tarieven 1De tarieven voor 2019 voor kerkelijke diensten en begrafenissen/crematies zijn vastgesteld.