R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

logo parochiebladDe informatie betreffende ons parochieblad BIJeen vindt u onder de menukeuze 'Werkvelden (Wat doen we)' > 'Gemeenschapsopbouw'.

Klik op het plaatje om daar naartoe te gaan.

Kerk, plek van betekenis

Kerkbalans 2018
Voor de praktische uitvoering van de actie kerkbalans in Nieuwegein zie het artikel Kerkbalans 2018 - Nieuwegein.

Wat betekent de kerk voor u? Dat is best een spannende vraag. Ook als u geen regelmatige bezoeker bent, kan de kerk een plek van betekenis voor u zijn. U loopt langs een beeldbepalcnd kerkgebouw, in uw dorp of stad. U loopt eens binnen of bezoekt een concert of viering.

Kerk, plek van betekenis

Kerkbalans 2018In 2017 is de ontvlechting van de Tabor naar de drie kerken in gang gezet. Dit proces is nog op administratief gebied niet helemaal afgerond.
Om de actie kerkbalans goed te kunnen uitvoeren, is voor 2018 besloten om nog de bestaande rekeningen te hanteren. De Emmaus en Nicolaas gaan daarbij de actie Kerkbalans gezamenlijk houden. De Barbarakerk voert een aparte actie.

Kerkbijdrage

kerkbijdrage Eén keer per jaar, met de actie Kerkbalans, vragen wij aan alle parochianen om, als hun financiële draagkracht het toelaat, de door hen toegezegde kerkbijdrage eens te bekijken. Dit vragen we vooral als hun bijdrage de laatste jaren gelijk gebleven is. Ook wij ontkomen niet aan de kostenstijgingen en bovendien worden en werden onze uitgaven tegen het licht gehouden om bezuinigingen door te voeren.

Voor informatie over of wijziging van het bedrag van uw kerkbijdrage kunt u contact opnemen met de de administratie van de betrokkengeloofsgemeenschap:

tarieven 1De tarieven voor 2019 voor kerkelijke diensten en begrafenissen/crematies zijn vastgesteld.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top