R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Zesde zondag van Pasen

Lezingen:
    Handelingen 15, 1-2.22-29; Johannes 14, 23-29
    Emmauskerk: viering samen met de Indonesische Katholieke Gemeenschap - 12.00 uur

(klik hier om de lezingen op internet op te zoeken in de Willibrordvertaling)
    (klik op afbeelding voor een overzicht van de vieringen in Nieuwegein)
  • C 37 hemelvaart

Donderdag 30 mei 2019
    Hemelvaart van de Heer

Lezingen:
    Handelingen 1, 1-11; Lucas 24, 46-53
    Alleen een viering in de Emmauskerk

(klik hier om de lezingen op internet op te zoeken in de Willibrordvertaling)
    (klik op afbeelding voor een overzicht van de vieringen in Nieuwegein)
  • logo kerkbalans 2019
    Klik op de afbeelding voor algemene informatie over Actie Kerkbalans 2019
  • front bijeen 04 03

BIJeen jaargang 4 nr. 3

Periode: 13 april 2019 - 31 mei 2019
    Thema: Goede Week - Pasen - Hemelvaart
    (Klik op afbeelding om het blad te openen)
  • Inschrijven Nieuwsbrief R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Nieuwsbrief logo
    Klik op de afbeelding hierboven om u in te schrijven op de Nieuwsbrief.

Kop nieuwsbrief nieuwegein
    Klik op de afbeelding hierboven voor de meest recente editie van de Nieuwsbrief.
  • R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Barbara 10

Barbarakerk (Vreeswijk)

Emmauskerk10

Emmauskerk (Centrum)

Nicolaaskerk 10

Nicolaaskerk (Jutphaas)

Klik op een afbeelding voor de vieringen in die geloofsgemeenschap
website b

Nieuwsbrief Nieuwegein

Webmaster

• Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de inhoud van deze website kunt u contact opnemen met de webmaster.

Uitleg over deze website

1. U kunt altijd terug naar deze homepage door te klikken op "Nieuwegein" in het menu rechts helemaal bovenaan de pagina.
  2. Een lijst van de meest gezochte onderwerpen hebben wij voor u op een rijtje gezet in het artikel "Waar kan ik terecht voor...?". Zowel als submenu-item onder de menukeuze "Nieuwegein" als rechts in het blokje van "Neem contact op met".
  3. De vermelding van overledenen in onze geloofsgemeenschappen met de gegevens over uitvaart en begrafenis/crematie vindt u in de rubriek "beelden en/of berichten", in de slideshow bovenaan onze homepage. Als u met de cursor op de tekst of foto gaat staan, dan blijft de slideshow stil staan. U kunt dan u op uw gemak de tekst geheel lezen. Zodra u de cursor weghaalt, gaat de slide-show weer verder. U kunt ook door de slideshow scrollen.
  4. In de slideshow staat ook altijd een afbeelding met een link de meest recente editie van ons parochieblad BIJeen.
  5. Mocht het zo zijn dat bepaalde informatie niet geheel volledig of onjuist blijkt te zijn, dan horen wij dat graag van u. U kunt uw email sturen aan de webmaster.

De horizontale menuregel onder het logo van onze parochie

Een uitgebreid overzicht en uitleg van alle menu- en submenu-items vindt u in het bestand menu-map.

1. De home-knop Nieuwegein
    • Daaronder zitten de submenu-items: Agenda, Contactgegevens, Gebouwen/Historie, Communicatie (Nieuws), Kerkcommissies, Pastoraatgroepen, Sacramenten, Waar kan ik terecht voor...? en Werkgroepplanning.
  2. De zoekfunctie A t/m Z (Ik zoek).
    • Als u wat zoekt is dit dé weg waar u alfabetisch alle onderwerpen op de kernwoorden kunt vinden.
  3. Snelvernderende Activiteiten/Nieuws.
    • Hier zal steeds het meest recente nieuws staan benaderbaar via een index.
  4. Familieberichten.
    • Overzicht van gedoopten, gehuwden en overledenen).
  5. Overzichten van Liturgievieringen.
    • Een overzicht waar u de geplande vieringen kunt vinden zowel van onze eigen geloofsgemeenschappen als van de totale parochie.
  6. Onze Werkvelden (Wat doen we).
    • Daaronder zitten de submenu-items: Catechese (Leren), Diakonie (Helpen), Gemeenschapsopbouw, Jongeren, Liturgie (Vieren)' en Oecumene (Samenwerken).

Als u wat zoekt kijk bij

Wie specifieke informatie zoekt, heeft drie mogelijkheden:
  1. De rubriek 'A t/m Z' (Ik zoek).
    • Deze zoekfunctie staat bovenaan op elke pagina in de menubalk onder het logo van de parochie.
      In deze lijst vindt u de titel van alle artikelen (die op de deelwebsite van Nieuwegein zijn geplaatst) een of meerdere keren op alfabetische volgorde van trefwoorden terug.
  2. Veel informatie kunt u vinden via 'Waar kan ik terecht voor....?'
    • Hier staat basisinformatie over allerlei onderwerpen op onze deelsite én over het pastorale team.
  3. Het vakje Zoeken...
    • Dat vakje staat bovenaan elke pagine onder de menubalk met de plaatsnamen binnen onze parochie. Deze zoekfunctie doorzoekt de hele site van de parochie.

Toelichting rubrieken in de verticale kolom aan de rechterzijde

1. Meest recente publicaties
    • Zodra er een nieuw bericht wordt geplaatst, verschijnt de titel boven in deze kolom. De meest recente staan bovenaan. Zo kunt u eenvoudig snel de meest actuele berichten nalezen. Bij belangrijke wijzingen en/of aanvullingen in bestaande artikelen verschijnt dit bericht weer bovenaan in dit overzicht.
  2. Anderen bekeken onlangs
    • Geeft u als bezoeker een indruk wat de belangsteling had van andere bezoekers aan onze website.
  3. Neem contact op met
    • Via deze rubriek vindt u de belangrijkste contactmogelijkheden zoals de secretariaten en sommige werkgroepen.
  4. Ledenadministratie
    • Hier staan formulieren om wijzigingen door te geven, zoals adreswijziging, een nieuw emailadres, telefoonnummer enz. Er zijn ook formulieren om u aan- of af te melden voor de ledenadministratie van onze geloofsgemeenschappen.
  5. Weblinks naar
    • Hier vindt u naar diverse relevante weblinks naar externe websites.