R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

• coronavirus 1 De regering heeft iedereen in Nederland verzocht om de komende weken geen activiteiten te organiseren waarbij veel mensen bijeen komen. In het bijzonder geldt dit voor bijeenkomsten waarbij ook kwetsbare ouderen betrokken zijn.
    Daarom worden alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren (op 31 mei en 1 juni) afgelast.
    Een uitzondering wordt gemaakt voor begrafenissen, mits de viering kort wordt gehouden en de bezoekers van de viering beperkt worden tot de naaste kring familieleden en voor de Latijnse HH. Missen in de Barbarakerk.
    Linjk naar: uitgebreide informatie over de maatregelen.
  • roos kruis Op vrijdag 27 maart 2020 is op 72-jarige leeftijd overleden:

Juliana Maria (Lieke) van Rossum - Dingjan

geboren 14 maart 1948.

De uitvaart en crematie is op vrijdag 3 april 2020 om 12.30 uur
    in besloten kring
    op Crematorium Noorderveld.
    Voorganger pastor Frans Overbeek.

Om in gedachten toch samen verbonden te zijn, willen wij u vragen om vrijdag om 12.30 uur een kaars te branden voor Lieke, zodat we haar op afstand toch met elkaar kunnen herinneren en gedenken.
  • A 25 palmzondag

Zaterdag 4 en zondag 5 april 2020
    Palmzondag

Lezingen:
    Jesaia 50, 4-7
    Filippenzen 2, 6-11
    Matteus 26, 14 - 27, 66
    Geen vieringen in verband met maatregelen rond coronavirus

(klik hier om de lezingen op internet op te zoeken in de Willibrordvertaling)
    (klik op afbeelding voor een overzicht van de vieringen in Nieuwegein)
  • Jaar van de Eucharistie
    1 december 2019 tot en met 22 november 2020

Jaar van Eucharistie brochure 1
    Klik op de afbeelding voor meer informatie
  • Inschrijven Nieuwsbrief R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Nieuwsbrief logo
    Klik op de afbeelding hierboven om u in te schrijven op de Nieuwsbrief.

Kop nieuwsbrief nieuwegein
    Klik op de afbeelding hierboven voor de meest recente editie van de Nieuwsbrief.
Vanwege alle Corona-maatregelen zullen de fysieke bijeenkomsten van "40 stiltemomenten op weg naar Pasen" niet meer doorgaan. Er wordt hard gewerkt aan een online alternatief, wat deze week al in gang is gezet. Op maandag en vrijdag is er een ingesproken meditatie te beluisteren op de website van de protestantse gemeente IJsselstein. Op woensdag staat er uiterlijk 's avonds een meditatie op de kerkomroep van PKN Gemeente De Rank. Wij hopen dat dit voor veel mensen een goed alternatief zal zijn. In het rooster staan alleen de dageliujkse lezingen genoemd.

40 stiltemomenten 2020Ik had een droom, schreef hem op en deelde hem met jullie. Dit is de droom:
Wat als we in de vastentijd, van Aswoensdag (26 februari 2020) tot en met de woensdag in de Stille Week (8 april 2020), elke dag ergens een stiltemoment houden waar mensen tot rust kunnen komen en samen met anderen in stilte kunnen luisteren naar een Bijbeltekst? Zou dat iets zijn? Zouden daar mensen naartoe komen? Nu is het zover. Het project gaat starten!

Barbara Emmaus Nicolaas 1

U bent nu op de site van de R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein
H. Barbarakerk, Emmauskerk, H. Nicolaaskerk

Deze site is onderdeel van de website van de Parochie van de H. Drie-eenheid, waarvan ook de geloofsgemeenschappen in Benschop (H. Victor), Cabauw-Lopik-Polsbroek (H. Jacobus), Harmelen (H. Bavo), IJsselstein (H. Nicolaas) en Montfoort-Linschoten (Geboorte Johannes de Doper) deel uit maken.

Helemaal bovenaan elke pagina vindt u de linken naar de deelsites van de verschillende plaatsen in onze parochie.
question

Waar of bij wie u moet zijn voor bijvoorbeeld biecht, dopen, doopbewijs, parochieblad, huwelijk, kerkbijdrage, uitvaart, vormsel, ziekenzalving, een gesprek met een pastor?

Veel informatie kunt u vinden onder basisinformatie. Hier staan bij diverse onderwerpen contactpersonen vermeld die u kunt bellen of aan wie u een e-mail kunt sturen.

website b

Nieuwsbrief Nieuwegein

Als u op de hoogte wilt blijven van nieuws van de R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein, dan kan dat

Webmaster

• Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de inhoud van deze website kunt u contact opnemen met de webmaster.

Uitleg over deze website