R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

contactgroepAfgelopen jaar (2016-2017) zijn er contacten gegroeid tussen de katholieke kerk, een aantal andere kerken en statushouders uit Syrië die een tijd in het voormalige Huize Zuilenstein hebben gewoond. Er zijn diverse gezamenlijke activiteiten geweest om elkaar beter te leren kennen. Nu is ook het bestuur van de moskee aan de Prof. Dr. Hesselaan aangehaakt.

De organiserende werkgroep heeft onlangs haar doelstellingen nader op papier gezet en zij wil graag dat u er kennis van neemt. Het zijn:
1. Christenen en moslims verwelkomen en de weg wijzen naar kerken en moskeeën;
2. Het contact bevorderen tussen christenen en moslims om zo de beeldvorming over en weer te nuanceren;
3. Het bevorderen van het samen optrekken van kerken en de moskee naar buiten toe, onder andere in het contact met de overheid;
4. Hulpvragen van statushouders op het spoor komen (diaconie en caritas).

In januari 2017 organiseerden we een zeer geslaagde ontmoeting in de moskee rond de verhalen over de geboorte van Jezus in Bijbel en Koran. Nieuwe initiatieven worden voorbereid. Hebt u belangstelling voor deze werkgroep? Meld u dan bij ondergetekende.

Hans Oldenhof
tel. (030) 298 00 10 / 06 23 27 22 43