R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

oikumene De contactpersoon voor deze werkgroep is
    de heer Paul Kuipers
    tel. (030) - 603 94 89
    e-mail: klik hier.
Voltooid leven"Voltooid leven" is een veelbesproken onderwerp en volop in de actualiteit. Maar rondom dit thema is er ook nogal wat verwarring en onbekendheid. Dat maakt het ook lastig om te bepalen hoe je er tegenaan kunt kijken. Wat wordt er nu precies bedoeld met ‘Voltooid leven’? Waarom zou ik daar eigenlijk over nadenken, gaat dat ook over mij?

Het is een onderwerp dat raakt aan de kwetsbaarheid van het leven. Het heeft van doen met leven en dood. Daarom lijkt het goed om het thema over ‘Voltooid leven’ ook in onze gemeente bespreekbaar te maken.

helderman

Optreden door Thomas Borggrefe: Helderman

Nieuw binnengekomen op nummer 1 zeggen ze bij de aankondiging op de hitparade. Het is niet zomaar dat we die opmerking hier ook gebruiken. Al met eerdere uitvoeringen gaven we ruimte aan Thomas. Hij brengt nu de voorstelling Helderman -een theatervoorstelling over dementie- op de planken van kerkzaal De Rank.

Theatermaker Thomas Borggrefe laat zich in zijn voorstellingen inspireren door zijn werk met mensen met dementie: gesprekken, ontmoetingen, naar muziek luisteren, stilte, er zijn zonder woorden. Zijn nieuwe theatervoorstelling is ‘Helderman’ (regie Titus Tiel Groenestege) over vergeten, gelukkig-zijn, muziek, ontreddering en het zoeken naar de grens van leven en dood. Een musicus heeft dementie en laat zien wat in hem omgaat.

Vieren de rank

2018 - 2019 Jaar van ... VIEREN!

Vieren is je hart verwarmen.
Er is plek in deze kring.
Adem, luister mee en zing,
Laat de stilte je omarmen.

Plannen van de werkgroep Ontmoeten en Bezinnen

Vesperkring

Oecumenische vespervieringen voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Zo'n vijftig bezoekers komen naar deze vieringen, omringd door evenzoveel vrijwilligers. De diensten hebben een regionale functie en worden bezocht door mensen uit Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Acquoy en Lexmond.

De vieringen zijn elke laatste woensdag van de maand (uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus) en één keer per jaar wordt er een zondagse viering gehouden afwisselend in een gemeente of parochie.