R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

oikumene De contactpersoon voor deze werkgroep is
    de heer Paul Kuipers
    tel. (030) - 603 94 89
    e-mail: klik hier.
Vesperkring

Voorlopig geannuleerd vanwege coronavirus.
Oecumenische vespervieringen voor en met mensen met een verstandelijke beperking. Zo'n vijftig bezoekers komen naar deze vieringen, omringd door evenzoveel vrijwilligers. De diensten hebben een regionale functie en worden bezocht door mensen uit Nieuwegein, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Acquoy en Lexmond.

De vieringen zijn elke laatste woensdag van de maand (uitgezonderd de maanden juni, juli en augustus) en één keer per jaar wordt er een zondagse viering gehouden afwisselend in een gemeente of parochie.

taize 10 In verband met de Covid-19 maatregelen zal de geplande Taizéviering op zaterdag 7 november helaas NIET doorgaan.
Hopelijk wordt de situatie snel beter: als samenzang weer mag én er niet al te veel andere belemmeringen zijn aangaande het bezoeken van de kerk zullen wij weer Taizévieringen gaan organiseren. Dat is ook de reden dat we de geplande data laten staan en die pas van de website verwijderen als zeker is dat we de viering niet kunnen houden. We houden "de vinger aan de pols".

contactgroepAfgelopen jaar (2016-2017) zijn er contacten gegroeid tussen de katholieke kerk, een aantal andere kerken en statushouders uit Syrië die een tijd in het voormalige Huize Zuilenstein hebben gewoond. Er zijn diverse gezamenlijke activiteiten geweest om elkaar beter te leren kennen. Nu is ook het bestuur van de moskee aan de Prof. Dr. Hesselaan aangehaakt.