R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

oikumene De contactpersoon voor deze werkgroep is
    de heer Paul Kuipers
    tel. (030) - 603 94 89
    e-mail: klik hier.
Vesperkring

Voorlopig geannuleerd vanwege coronavirus.

Vesperviering voor en met mensen met een verstandelijke beperking.
Jammer..., jammer, dat de kerstviering voor de bezoekers van de Vesperkring van het jaar (2020) niet door kon gaan vanwege de pandemie. Want elk jaar is de kerstviering, naast de mooie kerststal van de Nicolaaskerk, een hoogtepunt voor alle bezoekers. Zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan het kerstverhaal, zelf mogen zij een rol kiezen als schaap, herder, koning of engel. De meeste voorkeur gaat uit naar de rol van Maria of Jozef. De herders zitten bij het vuur, en de koningen komen van ver achter de ster aan. En het zingen wordt altijd begeleid door het Vesperkoor o.l.v. mw. Dini Versteeg.

Tevens komen er nog extra bezoekers uit Houten die deze kerstviering graag bijwonen, wat het extra feestelijk maakt. Tot slot nog een presentje van Leger des Heils bij het uitgaan, dat maakt het feest compleet. We hopen dat volgend jaar de kerstviering gewoon weer door kan gaan.

De kerngroep.

taize 10 In verband met de Covid-19 maatregelen zal de geplande Taizéviering op zaterdag 7 november helaas NIET doorgaan.
Hopelijk wordt de situatie snel beter: als samenzang weer mag én er niet al te veel andere belemmeringen zijn aangaande het bezoeken van de kerk zullen wij weer Taizévieringen gaan organiseren. Dat is ook de reden dat we de geplande data laten staan en die pas van de website verwijderen als zeker is dat we de viering niet kunnen houden. We houden "de vinger aan de pols".

contactgroepAfgelopen jaar (2016-2017) zijn er contacten gegroeid tussen de katholieke kerk, een aantal andere kerken en statushouders uit Syrië die een tijd in het voormalige Huize Zuilenstein hebben gewoond. Er zijn diverse gezamenlijke activiteiten geweest om elkaar beter te leren kennen. Nu is ook het bestuur van de moskee aan de Prof. Dr. Hesselaan aangehaakt.