R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

oikumene De contactpersoon voor deze werkgroep is
    de heer Paul Kuipers
    tel. (030) - 603 94 89
    e-mail: klik hier.
Vesperkring

Voorlopig geannuleerd vanwege coronavirus.

Vesperviering voor en met mensen met een verstandelijke beperking.
Jammer..., jammer, dat de kerstviering voor de bezoekers van de Vesperkring van het jaar (2020) niet door kon gaan vanwege de pandemie. Want elk jaar is de kerstviering, naast de mooie kerststal van de Nicolaaskerk, een hoogtepunt voor alle bezoekers. Zij worden uitgenodigd om deel te nemen aan het kerstverhaal, zelf mogen zij een rol kiezen als schaap, herder, koning of engel. De meeste voorkeur gaat uit naar de rol van Maria of Jozef. De herders zitten bij het vuur, en de koningen komen van ver achter de ster aan. En het zingen wordt altijd begeleid door het Vesperkoor o.l.v. mw. Dini Versteeg.

Tevens komen er nog extra bezoekers uit Houten die deze kerstviering graag bijwonen, wat het extra feestelijk maakt. Tot slot nog een presentje van Leger des Heils bij het uitgaan, dat maakt het feest compleet. We hopen dat volgend jaar de kerstviering gewoon weer door kan gaan.

De kerngroep.

taize 10Wij nodigen jullie van harte uit om op zaterdag 15 januari aanwezig te zijn bij de Taizéviering in de Dorpskerk, Nedereindseweg 1-3, Nieuwegein. Muzikaal worden we, zoals altijd, bijgestaan door onze muzikanten Mike en Antoon. Na de viering schenken we koffie en thee in kerkelijk centrum “het Geinlicht”.

Het thema van deze viering is ‘Genezingen’.

Helaas is deze bijeenkomst afgelast wegens coronamaatregelen.

contactgroepAfgelopen jaar (2016-2017) zijn er contacten gegroeid tussen de katholieke kerk, een aantal andere kerken en statushouders uit Syrië die een tijd in het voormalige Huize Zuilenstein hebben gewoond. Er zijn diverse gezamenlijke activiteiten geweest om elkaar beter te leren kennen. Nu is ook het bestuur van de moskee aan de Prof. Dr. Hesselaan aangehaakt.