R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Inzet van vrijwilligers bij uitvaarten in onze parochie

uitvaartAl sinds enkele jaren kennen wij in onze parochie H. Drie-eenheid een aantal vrijwilligers, dat uitvaarten verzorgt voor families die afscheid nemen van een dierbare. Zij gaan in gesprek met de nabestaanden en stellen in overleg de uitvaartliturgie samen en geven daar in de kerk of in het crematorium, door een woordviering of een woord- en communieviering, handen en voeten aan.

Twee jaar geleden zijn wij begonnen om meer mensen op te leiden. Zij hebben nu hun opleiding afgerond: zij worden 1 september 2016 op alle locaties van onze parochie ingezet. Hun inzet wordt - zoals wij al gewend zijn - gecoördineerd door het parochieel uitvaartmeldpunt, Janny en Adriaan.

Thema: Weet jij al iets van God?

kind op schoot 1 De Kind-op-schootvieringen zijn een ware belevenis voor de kleintjes. Daarom gaan we er vooral mee door. We bezoeken deze keer de geloofsgemeenschap in Montfoort. Het zal weer een viering worden vol liedjes, gebedjes en nog veel meer, speciaal voor de allerkleinsten. Het Bijbelverhaal zal in deze viering door Bijbels poppenkastpoppen worden verteld. Alle peuters, kleuters en hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Stilzitten hoeft niet, doe vooral lekker mee.

Wanneer & waar: zondag 17 februari om 11.30 uur in de Johannes de Doperkerk, Pastoor Spaanplein 2, 3417 HV Montfoort. De viering zal een half uur na de eucharistieviering zijn.
Voor aanmelden, meer weten of op de hoogte blijven?
wij vernemen graag vóór 15 februari 2019 of jullie zouden willen komen (in verband met de boodschappen). 

Koren
In de geloofsgemeenschappen van Nieuwegein functioneren op dit moment negen koorgroepen.

Samen Altijd Muzikaal

SAM LOGO def 1SAM staat voor Samen Altijd Muzikaal en is een vierstemmig koor. De Bijbelse betekenis van de naam SAM is “Zijn naam is God” en dat is een mooie verwijzing naar de oorsprong van het koor. SAM is voortgekomen uit het jongerenkoor Vreeswijk en nog steeds verbonden aan de Barbarakerk in Nieuwegein. Naast het leveren van een bijdrage aan onze kerkgemeenschap speelt het plezier in het zingen een belangrijke rol. Ook de gezelligheid is nooit ver te zoeken.

Rooster extra collectes 2019 in de R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

De collectes op zon- en feestdagen zijn in principe bestemd voor het pastoraal werk en het onderhoud in onze gemeenschappen.
Af en toe worden extra collectes gehouden voor doelen buiten onze gemeenschappen.

collecteschaal

Liturgische kalender

Lit kalender 18 19
De liturgische kalender geeft voor de zon- en feestdagen gedurende het kerkelijk jaar weer welke lezingen er op die dag worden gehouden en welke psalm tussen de 1e en 2e lezing wordt gebruikt. Daarnaast wordt telkens de liturgische kleur aangegeven.

Bron liturgische kalender: berneboek

Liturgische cirkel

Liturgische cirkel
De liturgische cirkel geeft een grove indeling aan van het liturgisch jaar inclisief de liturgische kleur van de paramenten tijdens de vieringen.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top