R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

zien bewogen bewegenIn de Nieuwegeinse katholieke kerken is één werkgroep Diaconie en Caritas werkzaam voor alle drie de geloofsgemeenschappen. Het werk van de Werkgroep Diaconie en Caritas is gericht op de inwoners van Nieuwegein zonder onderscheid en is bedoeld voor mensen in onze omgeving die in de verdrukking zijn geraakt. Problematiek en achtergronden zijn zeer divers.

De Nieuwegeinse kerken zijn zeer begaan met parochianen en andere mensen uit deze gemeente die getroffen zijn door de gevolgen van de Coronacrisis. Dat kunnen zowel praktische problemen zijn zoals eenzaamheid als financiële ( hopelijk tijdelijke) problemen. Nu zijn bepaalde instanties als woningcorporaties nog coulant maar daar komt een einde aan. Daar de leden van de Werkgroep Diaconie en Caritas allen tot de risicogroep behoren, kunnen wij in deze periode geen huisbezoeken afleggen en kunnen wij ook geen hulp bieden met boodschappen doen of op kinderen passen: iets dat Hervormd Vreeswijk wel wil doen. Samen kunnen wij met financiële bijdragen misschien helpen het ontregelde leven op het juiste spoor te brengen! Wij hebben hulpverlenende instanties zoals de afdeling Schuldhulp verlening van de WIL, SUN Lekstroom, Sociaal Raadslieden, stichting Buurtgezinnen in kennis gesteld. Via eventuele hulpverleners kunnen wij worden ingeschakeld.

De Werkgroep Diaconie en Caritas staat voor financiële ondersteuning met een direct resultaat. Wij bieden bij voorkeur eenmalig hulp en verstrekken geen leningen of langdurige, structurele zorg. Alle andere voorzieningen binnen de gemeente Nieuwegein zijn voorliggend, dat wil zeggen dat deze wegen aantoonbaar bewandeld moeten zijn. Daarnaast zijn wij betrokken bij activiteiten als de Kerstpakkettenactie, inzameling Voedselbank en Penitentiaire Inrichting Nieuwegein, veelal in samenwerking met de protestantse geloofsgemeenschappen.

Gegevens Werkgroep Diaconie en Caritas Nieuwegein

Werkgroep Diaconie en Caritas