R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

zien bewogen bewegenCARITAS WERKGROEP NIEUWEGEIN

In de Nieuwegeinse katholieke kerken is één Caritas werkgroep werkzaam voor alle drie de geloofsgemeenschappen (Nicolaaskerk,  Emmauskerk en Barbarakerk). Het werk van de Werkgroep is gericht op de inwoners van Nieuwegein zonder onderscheid en is bedoeld voor mensen in onze omgeving die in de verdrukking zijn geraakt. De problematiek en achtergronden daarvan zijn zeer divers.

Coronacrisis
De Nieuwegeinse kerken zijn zeer begaan met parochianen en andere mensen uit deze gemeente die getroffen zijn door de gevolgen van de Coronacrisis. Dat kunnen zowel praktische problemen zijn zoals eenzaamheid als financiële (hopelijk tijdelijke) problemen. Nu zijn bepaalde instanties als woningcorporaties nog coulant maar daar komt een einde aan. Samen kunnen wij met financiële bijdragen misschien helpen het ontregelde leven op het juiste spoor te brengen!
Wij hebben hulpverlenende instanties waarmee wij veel samenwerken, zoals de afdeling Schuldhulpverlening van de WIL, Stichting Urgente Noden Lekstroom, Sociaal Raadslieden en stichting Buurtgezinnen, in kennis gesteld. Via eventuele hulpverleners kunnen wij worden ingeschakeld.

Heeft u hulp nodig? Meld u dan aan via het centrale e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij een van de twee contactpersonen van de Werkgroep bij wie een telefoonnummer vermeld staat.

De Caritas Werkgroep staat voor financiële ondersteuning met een direct resultaat. Wij bieden bij voorkeur eenmalig hulp en verstrekken geen leningen of langdurige, structurele zorg. Alle andere voorzieningen binnen de gemeente Nieuwegein zijn voorliggend, dat wil zeggen dat deze wegen aantoonbaar bewandeld moeten zijn.

Daarnaast zijn wij betrokken bij verschillende activiteiten:
  • de Kerstpakkettenactie, waaraan vrijwel alle kerkgenootschappen in Nieuwegein meewerken;
  • inzameling voor de Voedselbank;
  • in het voor- en najaar een inzameling van mannenkleding voor de Penitentiaire Inrichting Nieuwegein

Gegevens Werkgroep Diaconie en Caritas Nieuwegein

Werkgroep Diaconie en Caritas
Utrechtsestraatweg 8
3438 AK Nieuwegein

Contactpersonen

Hortense Höppener
tel. 06 20 45 25 52
John Sloot
tel. 06 14 78 95 36

Wilt u ons financieel steunen zodat wij nog meer mensen kunnen helpen? Maak dan een gift over op:

IBAN: NL 78 RABO 0324 4305 74
t.n.v. PCI H. Drie-eenheid Caritas Nieuwegein
N.B. Dit is het rekeningnummer van de Caritas Werkgroep Nieuwegein.

De Caritas Werkgroep Nieuwegein bestaat uit:

• John Sloot, voorzitter; tel. 06 14 78 95 36
  • Hortense Höppener-Bouvy, secretaris; tel. 06 20 45 25 52