R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

past caf 4
Voorlopig geannuleerd vanwege coronavirus.
Iedereen met een psychische aandoening kan hier praten over geloofs- en zingevingsvragen. Kerken in Nieuwegein willen met dit pastoraal café de drempel verlagen en mensen de gelegenheid geven om hierover vragen te stellen.

Waarom een Pastoraal Café?

Iedereen met een psychische aandoening kan hier praten over geloofs- en zingevingsvragen. Het is niet voor iedereen even makkelijk om gesprekken aan te gaan over geloof en zingeving. Kerken in Nieuwegein willen met dit pastoraal café de drempel verlagen en mensen de gelegenheid geven om hierover vragen te stellen. Misschien ben jij ook zo iemand en heb je vragen rondom bijvoorbeeld:
  • verlieservaringen;
  • waarom-vragen;
  • God;
  • acceptatie;
  • toekomst;
  • schuld.

past caf 1

Wat gebeurt er in het pastoraal café?

We willen in de allereerste plaats een veilige plek zijn om elkaar te ontmoeten en om over dit alles met elkaar te praten. Bij een gesprek is een (vaste) pastor aanwezig. Deze zal het gesprek leiden. Naast het gesprek is er ook tijd vioor een bezinningsmoment onder leiding van een pastor. Je kunt dan denken aan:
  • het lezen van een gedicht;
  • het aansteken van een kaars;
  • een korte meditatie;
  • muziek;
  • ruimte voor een persoonlijk gebed.
Als bezoeker kun je hierbij je eigen inbreng hebben. Vooraf en na afloop is er gelegenheid om koffie en/of thee te drinken en bovenal elkaar te ontmoeten.
Past caf 2

Waar wordt het pastoraal café gehouden?

Gekozen is voor de Emmauskerk. Deze ligt centraal in Nieuwegein en is gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Bovendien heeft de kerk een mooi stiltecentrum waarin we samenkomen voor een viering.

Er zijn geen kosten verbonden aan een bezoek aan het pastoraal café

Ben jij geïnteresseerd? En wil je meedoen?

Loop dan bij ons binnen, je bent van harte welkom op elke eerste maandag van de maand.

Bel naar: Parochiecentrum Emmaus-Nicolaas
             dagelijks bereikbaar tussen 9.00 uur en 12.00 uur
             in de maanden juli en augustus alleen op maandag, woensdag en vrijdag
             telefoon: 030 - 6031294
of stuur een e-mail.

Past caf 3

Wat?

Een pastoraal café.

Voor wie?

Waar iedereen met een psychische aandoening kan hier praten over geloofs- en zingevingsvragen

Wat wordt er gedaan?

Onder leiding van een dominee of pastor praten over geloof en leven. Voor en na die tijd koffie of thee drinken.

Wanneer?

Iedere 1e maandag van de maand.

Hoe laat?

• om 14.00 uur gaan we open
  • om 14.30 uur gaan we praten
  • om 16.00 uur gaan we sluiten.

Waar?

Emmauskerk
    Merelplein 2
    3435 CC  Nieuwegein
    overdag betaald parkeren rond de kerk
    (tramhalte: St. Antonius Ziekenhuis)

site van het pastoraal café

Datums

Geplande datums

7 oktober 2019
 4 november 2019
 2 december 2019
6 januari 2020
3 februari 2020
2 maart 2020
6 april 2020
4 mei 2020
8 juni 2020 (één week later dan normaal, want 1 juni is 2e Pinksterdag)
6 juli 2020
3 augustus 2020
7 september 2020
5 oktober 2020
2 november 2020
7 december 2020

Stichting Kerken en Psychiatrie

Kerk en psych logoOm het Pastoraal Café te kunnen blijven exploiteren is de Stichting Kerken en Psychiatrie opgericht. Dit is een stichting met ANBI-status. Daardoor is het voor bedrijven en particulieren fiscaal aantrekkelijk om geld te doneren.
U kunt het werk van de stichting steunen door "vriend" te worden. Geef u op als "vriend van het PC" en doneer jaarlijks een bedrag aan de stichting.
Wij hopen dat u ons werk wilt steunen!

Rekeningnr: NL49 RABO 0116 3774 45
Website: Stichting Kerken & Psychiatrie
Secretariaat: mw. H. Botthoff
E-Mail: secretariaat van de stichting K&P.