R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Programma basiscatechese jaar III 2018-2019

basiscatecheseDit jaar gaat het over de kerk. De kerk is een plek om samen te bidden. Wij horen bij de kerk doordat wij gedoopt zijn. En de kerk bestaat om samen te werken aan het rijk van God. Die drie thema’s krijgen dit jaar een plek.

De bijeenkomsten zijn in de drie geloofsgemeenschappen van Nieuwgein:
  • Barbarakerk:  09.30 uur
  • Nicolaaskerk: 10.00 uur
  • Emmauskerk: 11.00 uur

9 september 2018 Jaaropening
Wie zeg jij dat ik ben? We praten over Jezus. Zou jij Hem herkennen als je Hem tegen zou komen? Hoe?
7 oktober 2018 Effata – Ga open
Een mens kan zich afsluiten voor wat er om hem heen gebeurt. Hij kijkt een andere kant op, houdt zich doof en zwijgt in alle talen. Zo’n gesloten mens komt bij Jezus. Jezus maakt de man open.
4 november 2018 Bidden
Via sms, Facebook, WhatsApp staan mensen voortdurend met elkaar in contact. In de kerk zoeken we contact met God. Dat heet bidden. Maar gaat dat net zo snel en gemakkelijk als achter de computer of met de telefoon? Of is het iets anders?
13 januari 2019 Water, bron van leven
Mensen die bij de kerk horen, zijn gedoopt. De meesten weten daar niets meer van. Ze waren een baby toen het gebeurde. In deze bijeenkomst staan we stil bij het hoe en waarom van de doop.
17 februari 2019 Jezus bouwt zijn rijk met ons
Jezus had een grote wens: een wereld vol vrede en geluk voor alle mensen. Maar nog voor dat er was, stierf Hij aan het kruis. Zijn handen kunnen niets meer doen. Hij heeft helpers nodig. Mensen die zijn droom waar willen maken. De mensen van de kerk willen zulke mensen zijn.
7 april 2019 Vasten, ietsje minder – ietsje meer
Wij zijn in de vastentijd. Jezus vastte met zijn leerlingen ook. Vasten betekent iets minder. Je bewust worden dat niet alles vanzelfsprekend is. Het betekent ook iets meer. Iets meer van het goede in het leven doen. Goede voornemens maken en uitvoeren. Vastentijd, 40 dagen is een tijd om na te denken en dat gaan wij deze zondag doen.
2 juni 2019 Wij horen bij de kerk
De kerk is het huis van God. Hij is gebouwd van eindeloos veel stenen. Maar kerk: dat zijn ook de mensen die erbij horen. Iedere mens is een levende steen. Samen bouwen ze aan een levend(ig)e kerk.

Advent en Kerstmis

In deze periode zijn er speciale vieringen en bijeenkomsten voor de kinderen. U ontvangt hierover te zijner tijd aparte informatie.

Nadere informatie

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top