R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Programma basiscatechese jaar II 2020-2021

basiscatecheseHet programma wordt dit jaar alleen gegeven in de Nicolaaskerk. De bijeenkomsten in de Barbarakerk en Emmauskerk werden door zo
weinig kinderen bezocht, dat helaas besloten moest worden, daar te stoppen. Het is voor de kinderen niet leuk, wanneer zij alleen of met eigen broertjes
of zusjes zijn. Kom dus gezellig naar de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8 A.

Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud. Door nieuwe maatregelen rond het coronavirus kunnen bijeenkomsten komen te vervallen. Houd u de site en de nieuwsbrief in de gaten.

U kunt zich ook aanmelden voor de emailservice van de basiscatechese: stuur een e-mail naar secretariaat kindercatechese. U ontvangt dan ongeveer een week voor de bijeenkomst een uitnodiging.
En mochten er bijeenkomsten komen te vervallen, dan ontvangt u ook een berichtje.
Ook voor andere vragen kunt u mailen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een antwoord.

Dit jaar gaat het over de kerk. De kerk is een plek om samen te bidden. Wij horen bij de kerk doordat wij gedoopt zijn. En de kerk bestaat om samen te werken aan het rijk van God. Die drie thema’s krijgen dit jaar een plek.

De bijeenkomsten zijn voor de drie geloofsgemeenschappen in Nieuwgein gezamenlijk:
  • Nicolaaskerk: 10.00 uur
    Utrechtsestraatweg 8a, 3438 AK Nieuwegein

Basiscatechese jaar II schooljaar 2020 - 2021

Dit jaar staan een aantal geloofsuitspraken centraal. De kinderen leren verstaan wat deze uitspraken betekenen.

4 oktober 2020
God - Schepping en zorg
De aarde, de planten en de dieren, de zon en de maan: wie heeft dat alles bedacht? Wie heeft de aarde zo gemaakt dat mensen er kunnen wonen? Het scheppingsverhaal geeft woorden aan onze verwondering over het leven.
8 november 2020 God - Erbij mogen horen
We willen er graag bij horen. Daar doen we erg ons best voor. Vandaag lezen we hoe God niemand buitensluit.
24 januari 2021 Op Jezus kun je vertrouwen
Soms zijn we bang. Zo bang als de leerlingen in de boot tijdens de storm. We lezen dat we ook als we bang zijn op Jezus’ aanwezigheid mogen vertrouwen.
Deze bijeenkomst gaat niet door
14 maart 2020 Jezus ontmoeten in je medemens
Geloven moet je doen. We bekijken zeven afbeeldingen over hoe we kunnen delen met mensen om ons heen.
 13 juni 2021 Geholpen worden
Het gaat niet altijd goed met ons. Onze wensen worden niet vervuld. Het loopt niet lekker op school. We worden ziek. Jezus wil dat het goed gaat met ons. Vandaag lezen we over zijn heel-makende kracht

Nadere informatie