R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Catechese Contactpersoon voor de kindercatechese is mevr. Rita de With.
Zij is verantwoordelijk voor de kindercatechese in de hele parochie.
Klik hier voor een email.
catachese volwassenen Contactpersoon voor volwassenencatechese in de Nieuwegeinse geloofsgemeenschappen is Leontien de Leeuw.

U kunt contact opnemen met Leontien de Leeuw via e-mail: catechesesecretariaat.
Stilte beter horen 1Omdat samen in een groep mediteren nog niet kan, gaan we door met het maken van online-meditaties. Want er is veel behoefte aan stilte en rust, hebben we gemerkt. Met ingang van het seizoen 2020/2021 komt er een keer per week nieuw materiaal.

GOD oorsprong van het leven: Schepping en zorg

Gods scheppingDe aarde, de planten en de dieren, de zon en de maan: wie heeft dat alles bedacht? Wie heeft de aarde zo gemaakt dat mensen er kunnen wonen? Het scheppingsverhaal geeft woorden aan onze verwondering over het leven.
Het geeft ook een opdracht: hoe houden we de aarde zo mooi, zodat mens en dier kunnen blijven leven. Wat vind jij nou het alllermooist? We gaan er samen over praten, we lezen het scheppingsverhaal.

Je wilt je kind toch wat meegeven!?

Kindercatechese logo 1 Bomen zijn als mensen:
geen van twee staat graag alleen
in kinderen en takken
zo groeit er leven om hen heen.

Jij, je vader en je moeder,
dat is een soort van levensboom;
die tak een eindje verder,
dat is een tante of een oom.

Maar die opa’s en die oma’s
die jaren terug gestorven zijn?
Ja kijk, ik zal maar zeggen
dat zullen wel de wortels zijn.

(Vrij naar A. Bosch, De stamboom)

Programma basiscatechese jaar II 2020-2021

basiscatecheseHet programma wordt dit jaar alleen gegeven in de Nicolaaskerk. De bijeenkomsten in de Barbarakerk en Emmauskerk werden door zo
weinig kinderen bezocht, dat helaas besloten moest worden, daar te stoppen. Het is voor de kinderen niet leuk, wanneer zij alleen of met eigen broertjes
of zusjes zijn. Kom dus gezellig naar de Nicolaaskerk, Utrechtsestraatweg 8 A.

Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud. Door nieuwe maatregelen rond het coronavirus kunnen bijeenkomsten komen te vervallen. Houd u de site en de nieuwsbrief in de gaten.

Dinsdagavond Meditatie Emmauskerk

meditatie leefgroep

Een wekelijks half uur van ontmoeting en bezinning in de Emmauskerk (voorheen bij de Missionaire Leefgroep SVD Nieuwegein).
Zittend in een kring lezen we inspirerende teksten uit de Schrift en de geloofstradities. Het zijn teksten die ons laten nadenken over hoe en wat wij zelf geloven.  Aan de hand van enkele gerichte vragen zijn we vrij om ons eigen inzicht met de anderen te delen. Niets is verplicht. Er is ruimte voor stilte, soms met ondersteuning door muziek.

Wanneer: Elke dinsdagavond om 19.30 uur; kerk open vanaf 19.15 uur; na afloop ontmoeting voor een kop koffie of thee.
Opgeven: niet nodig, u kunt komen wanneer het u uitkomt. Het gaat het hele jaar door. Er zijn geen kosten.
Contact: e-mail Agnes van der Reep.
Adres: Emmauskerk, Merelplein 2, 3435 CC Nieuwegein

stromend water 09 17De tekst van het 'Woord van leven' wordt uitgegeven door de Focolarebeweging in 90 talen. De maandelijkse rubriek is een zin uit de bijbel met een uitleg die wil helpen om de woorden in concreet leven om te zetten. Deze rubriek staat met nog meer verrijkende ervaringen in het tijdschrift 'Nieuwe Stad'.

Woord van leven (september 2020)

“Geef, dan zal je gegeven worden; een goede, stevig aangedrukte, goed geschudde en overvolle maat zal je worden toebedeeld.” (Lucas 6, 38)