R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Catechese Contactpersoon voor de kindercatechese is mevr. Rita de With.
Zij is verantwoordelijk voor de kindercatechese in de hele parochie.
Klik hier voor een email.
catachese volwassenen Contactpersoon voor volwassenencatechese in de Nieuwegeinse geloofsgemeenschappen is Leontien de Leeuw.

U kunt contact opnemen met Leontien de Leeuw via e-mail: catechesesecretariaat.

Dinsdagavond Meditatie Emmauskerk

meditatie leefgroep
Een wekelijks half uur van ontmoeting en bezinning in de Emmauskerk (voorheen bij de Missionaire Leefgroep SVD Nieuwegein).
Zittend in een kring lezen we inspirerende teksten uit de Schrift en de geloofstradities. Het zijn teksten die ons laten nadenken over hoe en wat wij zelf geloven.  Aan de hand van enkele gerichte vragen zijn we vrij om ons eigen inzicht met de anderen te delen. Niets is verplicht. Er is ruimte voor stilte, soms met ondersteuning door muziek.

mediteren 1Op de dinsdagavonden wordt er in de meditatiegroep van de Emmauskerk (voorheen van de Missionaire Leefgroep Nieuwegein) telkens een meditatie gehouden.
Pater Herman Wijttten en Agnes van der Reep stellen afwisselend de teksten met vragen erbij samen, waarover dan samen en door ieder voor zich wordt gemediteerd/nagedacht.
In deze coronatijd gebeurt het al een tijdje digitaal, maar vanaf 30 juni in de Emmauskerk.

De teksten zijn vrij lang, maak dus gebruik van de getoonde inhoudsopgave met linken naar de verschillende datums. De meest recente meditatie staat bovenaan.

In deze coronatijd gebeurt het al een tijdje digitaal, maar vanaf 30 juni 2020 in de Emmauskerk.

stromend water 09 17De tekst van het 'Woord van leven' wordt uitgegeven door de Focolarebeweging in 90 talen. De maandelijkse rubriek is een zin uit de bijbel met een uitleg die wil helpen om de woorden in concreet leven om te zetten. Deze rubriek staat met nog meer verrijkende ervaringen in het tijdschrift 'Nieuwe Stad'.

Woord van leven (juli 2020)

“Ieder die de wil van mijn Vader in de hemel doet, is mijn broer en zuster en moeder.” (Matteüs 12, 50)

merkstenen

Vanaf de Goede Week 2020 zijn er overwegingen verzorgd door de tekstgroep van de Emmauskerk.
De overwegingen zullen worden voortgezet: voor elke zondag komt er een overweging tot en met 28 juni 2020.

Vanaf 5 juli 2020 kunt u via de kerkradio luisteren, als u dat wilt, naar de vieringen uit onze eigen gemeenschap.
N.B. De meest recente lezing/zondag staat bovenaan.

Je wilt je kind toch wat meegeven!?

levensboom groot Bomen zijn als mensen:
geen van twee staat graag alleen
in kinderen en takken
zo groeit er leven om hen heen.

Jij, je vader en je moeder,
dat is een soort van levensboom;
die tak een eindje verder,
dat is een tante of een oom.

Maar die opa’s en die oma’s
die jaren terug gestorven zijn?
Ja kijk, ik zal maar zeggen
dat zullen wel de wortels zijn.

(Vrij naar A. Bosch, De stamboom)

Programma basiscatechese jaar I 2019-2020

basiscatecheseDit jaar gaat het over de kerk. De kerk is een plek om samen te bidden. Wij horen bij de kerk doordat wij gedoopt zijn. En de kerk bestaat om samen te werken aan het rijk van God. Die drie thema’s krijgen dit jaar een plek.

De bijeenkomsten zijn in de drie geloofsgemeenschappen van Nieuwgein:
  • Barbarakerk:  09.30 uur
  • Nicolaaskerk: 10.00 uur
  • Emmauskerk: 11.00 uur
Voor 24 december 2019 volgen de preciese tijden nog.
Aanmelden: zie onderaan!