R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Catechese Contactpersoon voor de kindercatechese is mevr. Rita de With.
Zij is verantwoordelijk voor de kindercatechese in de hele parochie.
Klik hier voor een email.
catachese volwassenen Contactpersoon voor volwassenencatechese in de Nieuwegeinse geloofsgemeenschappen is Leontien de Leeuw.

U kunt contact opnemen met Leontien de Leeuw via e-mail: catechesesecretariaat.
Stilte beter horen 1Wie graag op zijn eigen tijd wil mediteren en een audiofragment fijn vindt  kan inspiratie putten uit de stiltemomenten online. De duur van die meditaties is 10-15 minuten. Er zijn wat algemene meditaties beschikbaar. Daarnaast verschijnen in een jaar een paar series rondom een feest of een ander thema. Houd de site (of de nieuwsbrief) dus in de gaten als je op de hoogte wilt blijven!
De meeste meditatie zijn ingesproken door Marion Korenromp.
Jij kan er gebruik van maken op jouw tijd en op jouw plek. Zo kunnen we verbonden blijven met elkaar en met de taal van stilte en gebed.

De meditaties zijn te vinden via de menubalk Meditaties >> Stiltemomenten Online.
Link naar de stiltemomenten

Dinsdagavond Meditatie Emmauskerk

meditatie leefgroep

Elke week wordt een meditatie uitgebracht.
Om de twee weken is er een half uur van ontmoeting en bezinning in de Emmauskerk.
Zittend in een kring lezen we inspirerende teksten uit de Schrift en de geloofstradities. Het zijn teksten die ons laten nadenken over hoe en wat wij zelf geloven.  Aan de hand van enkele gerichte vragen zijn we vrij om ons eigen inzicht met de anderen te delen. Niets is verplicht. Er is ruimte voor stilte.

Je wilt je kind toch wat meegeven!?

Kindercatechese logo 1 Bomen zijn als mensen:
geen van twee staat graag alleen
in kinderen en takken
zo groeit er leven om hen heen.

Jij, je vader en je moeder,
dat is een soort van levensboom;
die tak een eindje verder,
dat is een tante of een oom.

Maar die opa’s en die oma’s
die jaren terug gestorven zijn?
Ja kijk, ik zal maar zeggen
dat zullen wel de wortels zijn.

(Vrij naar A. Bosch, De stamboom)

Programma basiscatechese jaar I

basiscatecheseDit jaar maken we kennis met de betekenis van de belangrijkste kerkelijke feesten. We leren over gewoontes, bereiden de feesten voor en vieren ze.
Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud. Door nieuwe maatregelen rond het coronavirus kunnen bijeenkomsten komen te vervallen. Houd u de site en de nieuwsbrief in de gaten.

stromend water 09 17De tekst van het 'Woord van leven' wordt uitgegeven door de Focolarebeweging in 90 talen. De maandelijkse rubriek is een zin uit de bijbel met een uitleg die wil helpen om de woorden in concreet leven om te zetten. Deze rubriek staat met nog meer verrijkende ervaringen in het tijdschrift 'Nieuwe Stad'.

Woord van leven (mei 2022)

“Ik geef jullie een nieuw gebod: heb elkaar lief.” (Johannes 13:34)