R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Catechese Contactpersoon voor de kindercatechese is mevr. Rita de With.
Zij is verantwoordelijk voor de kindercatechese in de hele parochie.
Klik hier voor een email.
catachese volwassenen Contactpersoon voor volwassenencatechese in de Nieuwegeinse geloofsgemeenschappen is Leontien de Leeuw.

U kunt contact opnemen met Leontien de Leeuw via e-mail: catechesesecretariaat.
Stilte beter horen 1Omdat samen in een groep mediteren nog niet kan, gaan we door met het maken van online-meditaties. Want er is veel behoefte aan stilte en rust, hebben we gemerkt. Met ingang van het seizoen 2020/2021 komt er een keer per week nieuw materiaal.

Dinsdagavond Meditatie Emmauskerk

meditatie leefgroep

Elke week wordt een meditatie uitgebracht.
Om de twee weken is er een half uur van ontmoeting en bezinning in de Emmauskerk.
Zittend in een kring lezen we inspirerende teksten uit de Schrift en de geloofstradities. Het zijn teksten die ons laten nadenken over hoe en wat wij zelf geloven.  Aan de hand van enkele gerichte vragen zijn we vrij om ons eigen inzicht met de anderen te delen. Niets is verplicht. Er is ruimte voor stilte.

Wanneer: Tweewekelijkse ontmoeting op dinsdagavond om 19.30 uur; kerk open vanaf 19.15 uur; na afloop ontmoeting met thee (of koffie).
Volgende fysieke bijeenkomst: 26 oktober 2021
Opgeven: niet nodig, u kunt komen wanneer het u uitkomt. Het gaat het hele jaar door. Er zijn geen kosten.
Contact: email: Yolanda Hogerzeil.
Adres: Emmauskerk, Merelplein 2, 3435 CC Nieuwegein

Je wilt je kind toch wat meegeven!?

Kindercatechese logo 1 Bomen zijn als mensen:
geen van twee staat graag alleen
in kinderen en takken
zo groeit er leven om hen heen.

Jij, je vader en je moeder,
dat is een soort van levensboom;
die tak een eindje verder,
dat is een tante of een oom.

Maar die opa’s en die oma’s
die jaren terug gestorven zijn?
Ja kijk, ik zal maar zeggen
dat zullen wel de wortels zijn.

(Vrij naar A. Bosch, De stamboom)

Programma basiscatechese jaar I

basiscatecheseDit jaar maken we kennis met de betekenis van de belangrijkste kerkelijke feesten. We leren over gewoontes, bereiden de feesten voor en vieren ze.

Alle bijeenkomsten zijn onder voorbehoud. Door nieuwe maatregelen rond het coronavirus kunnen bijeenkomsten komen te vervallen. Houd u de site en de nieuwsbrief in de gaten.

Eerstvolgende bijeenkomst is op 26 september 2021 (zie verderop voor het thema van deze bijeenkomst).

stromend water 09 17De tekst van het 'Woord van leven' wordt uitgegeven door de Focolarebeweging in 90 talen. De maandelijkse rubriek is een zin uit de bijbel met een uitleg die wil helpen om de woorden in concreet leven om te zetten. Deze rubriek staat met nog meer verrijkende ervaringen in het tijdschrift 'Nieuwe Stad'.

Woord van leven (oktober 2021)

"Wij weten dat voor wie God liefhebben, alles bijdraagt aan het goede." (Romeinen 8:28)