R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Beste mensen,

De regering heeft iedereen in Nederland verzocht om de komende weken geen activiteiten te organiseren waarbij veel mensen bijeen komen. In het bijzonder geldt dit voor bijeenkomsten waarbij ook kwetsbare ouderen betrokken zijn. Om die redenen heeft het Parochiebestuur van de Heilige Drie-eenheid besloten alle vieringen de komende weken niet door te laten gaan. Alle publieke liturgievieringen, ook die in kleine kring door de week, worden voor de gehele Paastijd, tot en met Pinksteren (op 31 mei) afgelast. Een uitzondering wordt gemaakt voor begrafenissen, mits de viering kort wordt gehouden en de bezoekers van de viering beperkt worden tot de naaste kring familieleden en voor de Latijnse HH. Missen in de Barbarakerk.

Het Parochiebestuur zal u informeren wanneer er veranderingen komen in dit beleid vanwege het Coronavirus.
Met vriendelijke groet,
Pastoor G.M.J. van der Vegt
Latijnse mis

Sinds 1 oktober 2015 is er in de Barbarakerk in Nieuwegein aan het zijaltaar H. Hart op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 7.30 uur een H. Mis. De kerkdeur is vanaf 7.15 uur open.
De H. Mis wordt gevierd in de buitengewone vorm: Missaal van 1962. Er zijn een paar bijzondere kenmerken voor mensen die met deze buitengewone vorm niet vertrouwd zijn.

latijns missaal 1962
  • Periode: 23 septemberl 2019 tot en met 28 maart 2020
  • Locatie: Barbarakerk, Koninginnenlaan 3, 3433 CT Nieuwegein; aan het zijaltaar H. Hart
  • Tijdstip: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag om 7.30 uur (kerk open vanaf 7.15 uur)