Afdrukken
parochie logoHet parochiebestuur H. Drie-eenheid zoekt een nieuwe vicevoorzitter  (m/v)
 
Na 13 jaar heeft onze huidige vicevoorzitter, Jan Vlaar, in ons parochiebestuur zijn termijn erop
zitten en zijn wij per 1 januari 2022 op zoek naar een nieuwe vicevoorzitter.
 
Doel van de functie
Leidinggeven aan het Parochiebestuur en coördinatie van de zakelijke en faciliterende verantwoordelijkheden.

Plaats in de organisatie
De parochie Heilige Drie-eenheid is een RK parochie met acht geloofsgemeenschappen/deelparochies in zuidwest Utrecht. Zij behoort bij het Aartsbisdom Utrecht.
Onze parochie wil zich inzetten voor de verkondiging van Gods blijde boodschap, verkondigd door Jezus Christus, Gods Zoon. Die verkonding doet zij door het vieren van het geloof, nieuwe initiatieven, en hulp aan de medemens. Het pastorale team bestaat uit twee pastoraalwerkers en twee priesters. Zij worden rechtstreeks aangestuurd door de Bisschop en dragen zorg voor de pastorale zaken. In de acht deelparochies worden ze ondersteund door een Kerkcommissie en vrijwilligers die daar de pastorale en diaconale zorg voor hun medemensen vormgeven.
Korte samenvatting van de werkzaamheden van de vicevoorzitter

Gevraagde vaardigheden

De vicevoorzitter is een betrokken allrounder en een maatschappelijk ondernemer die er plezier in heeft op een creatieve wijze de sleutelfiguren in deze vrijwilligersorganisatie te ondersteunen en te coachen. Mede daardoor ontstaat er een zakelijk gezonde organisatie die de activiteiten van de professionals en de vrijwilligers kan faciliteren, die zo meewerkt aan de hedendaagse stem van ons gelovig bezig zijn. Hierdoor draagt hij mede zorg voor een goede relatie met het Bisdom en is het Parochiebestuur in staat de kerkelijke gebouwen en goederen in conditie te houden.

Tijdsbeslag
Voor deze functie is een tijdsbeslag van 6 uur per week nodig.

Geïnteresseerd?
Neem contact op met Jan Vlaar; vicevoorzitter. Tel 06 53 33 24 59.