R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Terug naar het oude …… of Op naar het nieuwe normaal…

Situatie gewijzigdRuim een jaar beheerst het Covidvirus onze samenleving en hiermee ook de gang van zaken in onze kerken. Vorig jaar waren de kerken rond Pasen helemaal leeg. Mogelijk kunnen we nu in de Goede of Stille Week en met Pasen wel onze kerken bezoeken en word het aantal verruimd.
We snakken er allemaal naar dat we weer terug kunnen naar het oude. Graag zien we weer volle kerken en gaan we terug naar de routine van voor Corona.

In de Nicolaaskerk zal er toch wel wat gaan veranderen. Jaren geleden hebben wij bij de parochianen van de Nicolaaskerk de volgende vraag voorgelegd: Door het teruglopen van het aantal priesters in het algemeen en in het bijzonder voor de kerken van de Drie-eenheidparochie zullen we moeten nadenken over de aanvang van de kerkelijke vieringen. Waarvoor zou u kiezen als op zondag de aanvang moet veranderen van 10.00 u naar 9.30 u of 11.00 u ?

Uit de enquète bleek dat de meerderheid zich uitsprak voor aanvangstijd van 9.30 uur.
Regelmatig hebben parochianen gevraagd: wanneer gaat er iets veranderen? De tijd voor verandering is nu aangebroken. Met ingang van 1 juli 2021 zal het liturgierooster voor de Nicolaaskerk aangeven dat de aanvang van de  liturgieviering op zondag 9.30 uur zal zijn. Of Corona dan nog wel invloed heeft of niet: let goed op de publicatie in BIJeen voor de vieringen vanaf Juli 2021. Want dan is 9.30 uur het nieuwe normaal voor de zondagvieringen .