R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Loopt u mee, op weg naar Pasen?

CompestellaHoudt u van wandelen en/of fietsen? Heeft u Santiago de Compostela op uw bucketlist staan maar staan allerlei bezwaren u in de weg? Wilt u komende 40-dagentijd meer betekenis geven maar weet u niet hoe? Heeft u als goed voornemen dat u meer moet bewegen maar vindt u het lastig dat vorm te geven?

Wij nodigen u uit om mee te doen aan ons nieuwe project. Wat gaan we doen? We gaan in groepjes, virtueel, een groot deel van de pelgrimsroute, “Santiago de Compostela”, lopen/fietsen. Gezamenlijk leggen we een afstand van 740 kilometer af als team. Dat komt neer op ongeveer 10 km wandelen, of 20 km fietsen per persoon per week. Het is niet de bedoeling dat u uw dagelijkse afgelegde afstanden meetelt, maar echt op pad gaat speciaal voor deze pelgrimage.

Hiervoor dient u zich, tegen een betaling van 39 euro, in te schrijven op een website of app. Deze website biedt meerdere virtuele routes aan maar wij gaan voor de Santiago de Compostela. Deze website is wel geheel in het Engels! U krijgt van ons een uitgebreide handleiding om u er doorheen te helpen. De inschrijvingen bundelen wij in teams van wandelaars en van fietsers. U zelf dient de gemaakte kilometers, die u dus in uw eigen omgeving maakt, in te voeren op de website of app. De app laat u zien via “streetview” waar u zou zijn als u de tocht daadwerkelijk zou lopen/fietsen.

Wat bieden wij u nog meer:
• 6 bezinningsmomenten om over te mijmeren onderweg.
• Een gezamenlijk aankomstmoment, Coronaproof.
• Een besloten facebookpagina om gezamenlijke ervaringen te delen.
• Begeleiding in het gebruik van de app of website.
• Een zinvolle en inspirerende invulling van de 40 dagentijd.

Nieuwsgierig geworden? Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen door hier te klikken.
Het liefst vóór 12 februari, en vermeld hierbij of u wilt gaan wandelen of fietsen, en hoeveel km u ongeveer denkt af te leggen per week.

U dient uiterlijk 14 februari ingeschreven te zijn op de site, zodat wij de groepjes kunnen vormen voor de start op 17 februari.

Meditaties "Op weg naar Pasen"

Vanuit de Protestantse Gemeente De Rank (Nieuwegein) wordt elke vrijdag een meditatie verzorgd op weg naar Pasen.
Deze meditaties zijn te volgen via Kerkomroep.nl/De Rank.
Artikel: Loopt u mee, op weg naar Pasen?