R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Lezing Goyvearts

‘Verhef je hart, niet je telefoon!’ – Lezing door Sam Goyvaerts

‘Verhef je hart, niet je telefoon!’ Zo sprak paus Franciscus de menigte toe op het Sint-Pietersplein tijdens één van zijn toespraken over de Mis. Deze toespraken werden vertaald naar het Nederlands, bestudeerd en van commentaar voorzien door Samuel Goyvaerts.

De Katholieke parochies van Utrecht (Licht van Christus, Gerardus Majella, Salvator, St. Ludgerus en St. Martinus) vonden Sam Goyvaerts bereid een inleiding te verzorgen op het denken van paus Franciscus over de Eucharistie en de betekenis en het belang van het samenkomen rond het Woord en de tafel. De Eucharistie behoort tot de kern van het katholieke geloofsleven, maar toch ervaren vele mensen van zowel binnen als buiten de kerk dit sacrament in toenemende mate als onbegrijpelijk, voorbijgestreefd of zelfs irrelevant.

Deze avond kan een (her)ontdekking zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in dit eeuwenoude ritueel. In dit jaar van de eucharistie in het Aartsbisdom Utrecht vormt het een kans om het verstaan en de beleving ervan te verdiepen

U bent van harte welkom.

Datum/Tijd: donderdag 6 februari 2020 om 20.00 uur – inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Rafaelkerk, Lichtenberghdreef 4, 3562 RD Utrecht (Overvecht).
Toegang: vrij – vrijwillige bijdrage welkom
Bereikbaarheid: bij de kerk is ruime parkeergelegenheid. Openbaar vervoer: Buslijn 6, halte Landskroondreef, vandaar 3 minuten naar de kerk

F Goyvearts Samuel Goyvaerts (geb. 1986, Genk, België) is docent liturgiewetenschappen aan de Tilburg School of Catholic Theology. Naast doceren doet hij onderzoek naar de Liturgische Beweging en de liturgiehervorming in de 20ste eeuw. Hij probeert daarbij een evenwicht te zoeken tussen theologie, liturgie en de hedendaagse kerkelijke praktijk.

Boekgegevens:
Titel: Verhef je hart