OB De RankDe werkgroep Ontmoeten en Bezinnen van de Protestantse gemeente De Rank - Nieuwegein-Zuid heeft een planning voor het seizoen 2019 - 2020 opgesteld. Bij deze geplande activiteiten zijn belangstellenden van buiten De Rank zeer welkom.

Locatie van de bijeenkomsten:
De Rank, Lupinestraat 11, 3434 HA Nieuwegein

Datum(s)/Tijd

04 april 2020
PelgrimagePelgrimage naar De Rank Geannuleerd

Deze pelgrimage vindt voor de zeventiende keer plaats. Ds. Anne-Mieke van der Plaat, Marilene Gathier en Herman Verburg organiseren ook dit keer weer de wandelingen. Er komen weer 3 verschillende afstanden: kort, middellang en lang, meestal tussen de 8 en 23 km. De precieze afstanden komen in maart 2020. We starten vanaf verschillende plaatsen en lopen dan naar de Rank.

Je loopt samen met ‘tochtgenoten’. Tijd genoeg om met elkaar te praten en te genieten van de omgeving.

Na afloop ontmoeten we elkaar aan de bar en wisselen we ervaringen uit. Daarna eten we met elkaar. Anneke van Munster hebben we al gevraagd het eten te verzorgen. We sluiten af met een vesper.

Inschrijven: vanaf maart 2020 alleen via e-mail marilenegathier
Alleen via de mail, omdat zo ook later meer informatie kan worden verstrekt aan de mensen die zich hebben ingeschreven.
In deze mail wordt ook de aanvangstijd bekend gemaakt.
Donderdag 20.00 - 21.30 uur
23 april 2020

wie ben ikTheatermonoloog "Wie ben ik?" Geannuleerd

Op 9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat de Duitse theoloog Dietrich Bonhoeffer werd terechtgesteld. Tijdens zijn gevangenschap schreef hij brieven, gedichten en gebeden. Theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard stapt de wereld van Dietrich Bonhoeffer binnen. In antwoord op de vraag “Wie ben ik?” vecht hij tegen zichzelf, met God, voor vrijheid, in de gevangenis met de dood voor ogen, om overgave. Tastend vanuit het besef dat elk mens zijn of haar eigen antwoord heeft op die vraag "Wie ben ik?".

Toneeltekst en spel: Kees van der Zwaard, regie: Cilia Hogerzeil.
Toegangsprijs: € 10,00 per persoon; vanaf 1 maart start de kaartverkoop (dan komt ook nadere informatie daarover).
Meimaand bonhoefferSchilderijen tentoonstelling Geannuleerd Geannuleerd

In de maand mei worden er in De Rank in aansluiting op de Theatermonloog 'Wie ben ik?' schilderijen tentoongesteld die betrekking hebben op de gedichten en gebeden van Bonhoeffer. De schilderijen zijn te bezichtigen rond de vieringen op zondag. Eventueel worden andere openingstijden later bekend gemaakt.
Donderdag 15.30 - 16.30 uur
14 mei 2020
Venus Botticelli detailVan Venus tot Maria Geannuleerd

In voorchristelijke tijden voelde de mens ontzag voor de cyclus van geboorte, leven, dood en wedergeboorte. Men zag het om zich heen, men zag het zich voltrekken in de natuur. We zien dit terug in onder andere de zogenoemde Venuskunst. Niet realistische beeldjes van vrouwen vol symboliek.

Deze middag neem ik u mee op een ontdekkingsreis langs deze beeldjes van duizenden jaren geleden, tot de (Zwarte) Madonna’s van nu. De verzameling die ik heb opgebouwd blijkt een grove samenvatting van deze ontwikkeling en vormt de leidraad voor mijn verhaal. Het belooft een boeiende middag, waarin Zij ons zal inspireren! Juist in de maand mei: Mariamaand!

Aanmelden: graag van te voren via e-mail dinekevanoort of via 06 25 23 16 14.
Leiding: Dineke van Oort