R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Nieuwegeins Kamerkoor: Ceremony of Carols

ceremony of carolsOp zondagmiddag 22 december 2019 is er in de Barbarakerk in Nieuwegein een bijzonder kerstconcert. Het Nieuwegeins Kamerkoor voert dan de Ceremony of Carols van Benjamin Britten uit. Tijdens een oversteek over de Atlantische Oceaan, midden in de Tweede Wereldoorlog zette Benjamin Britten een aantal gedichten uit de rijke Engelse literatuur prachtig op muziek in een- tot zesstemmige zettingen. Naast de zangstemmen speelt de harp een grote rol.

De eerste helft van het concert bestaat geheel uit bekende en minder bekende Engelstalige kerstliederen (carols) van Engelse en Amerikaanse componisten uit de 20e eeuw (o.a. Darke, Rutter, Blackford, Lauridsen). De enige uitzondering is The Crown of Roses van de Rus Tsjaikowsky uit het einde van de 19e eeuw. Enkele van deze carols worden begeleid door de harp, de rest wordt a cappella gezongen.

De harp wordt bespeeld door Regina Ederveen; de muzikale leiding is in handen van Frank Hilberink.

Datum/Tijd: 22 december 2019 om 15.00 uur
Locatie: Barbarakerk, Koninginnenlaan 3, 3433 CT Nieuwegein
Kaarten/Toegangsprijzen:
  • Volwassenen: € 12,50 (voorverkoop; bij ingang € 15,00)
  • Jeugd onder 16 jaar en Nieuwegein Stadspas: € 7,00 (voorverkoop; bij ingang € 7,50)
  • Kaarten zijn te koop via de koorleden en via e-mail kamerkoor
Nadere informatie:  website Nieuwegeins Kamerkoor