R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Donatiezuil

Donatiezuil: contactloos betalen

Aan de Nicolaaskerk is door het bestuur van de H. Drie-eenheid gevraagd om een pilot (proef) te gaan draaien met contactloos betalen door middel vaneen donatiezuil.

Wie geen contant geld meer bij zich heeft en toch een kaars wil opsteken of noveenkaars wil kopen, kan vanaf 4 september 2019. met bankpas of creditcard contactloos betalen.

Ook bezoekers die de kerk binnenlopen, kunnen een donatie doen. Het bedrag wordt afgeschreven van de bankrekening en komt ten goede aan onze Nicolaaskerk. Op het scherm staat de hoogte van het te doneren bedrag en kan ingesteld worden op bijvoorbeeld: 2, 5, 10 of 25 euro. (nog nader te bepalen door onze penningmeester). Het enige knopje dat op het apparaat zit, is bedoeld om het juiste bedrag op het scherm te krijgen. Pinpas ervoor houden en betaling is uitgevoerd. De donatiezuil zal bij de ingang rechts naast de Mariakapel worden geplaatst. Uiteraard blijft het ook mogelijk om contant te betalen.

Er zal uitleg worden gegeven bij de donatiezuil en wij zullen na een half jaar een evaluatie opstellen voor het bestuur, zodat in de toekomst mogelijk alle kerken in onze parochie een donatiezuil krijgen.

Ronald Walsteijn