Afdrukken

Najaarsinzameling 2020 SAM’s kledingactie

sam kleding 1Zoals in de wekelijkse Nieuwsbrief van de Nieuwegeinse kerken en op de posters werd aangekondigd, moest de voorjaarsinzameling in april helaas geannuleerd worden. Hieronder vindt u de datum voor de najaarsinzameling. Mocht die onverhoopt ook niet doorgaan, dan komt daarover een bericht in de wekelijkse digitale Nieuwsbrief op de woensdag.

De najaarsinzameling zal zijn op zaterdag 24 oktober 2020.

Besloten is dat de opbrengst naar dezelfde projecten voor schoon water en voor sanitaire voorzieningen in Ethiopië gaat. Preciezer gezegd, naar zuidoost Ethiopië, het grensgebied tussen de woonregio van de Oromia en van de Somali. In 2016 waren de spanningen tussen deze bevolkingsgroepen zo hoog opgelopen dat grote aantallen mensen hun dorp zijn ontvlucht. Als gevolg van de afwezigheid van mensen en van de strijd tussen de bevolkingsgroepen is de lokale infrastructuur verwaarloosd en gedeeltelijk verwoest. Nu de mensen weer teruggaan naar hun dorp is de beschikbaarheid van schoon drinkwater van levensbelang.

Cordaid gaat samen met de lokale partner Racida terugkerende mensen ondersteunen. Voor het herstel van de landbouw worden ook waterputten opgeknapt en waterbassins aangelegd. Daarmee wordt de voedselvoorziening langzaam maar zeker weer hersteld.

Zaterdag 24 oktober 2020 kunt u uw goede, nog draagbare kleding, lingerie, schoenen, sokken, tassen, accessoires en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken van 09.30 – 13.00 uur brengen naar het onderstaand adres.
Wilt u schoenen graag per paar – met de veters aan elkaar gebonden – in de gesloten zakken doen. Dat geldt ook voor de sokken.

Levert u knuffels en dekbedden liever niet in. Deze worden om reden van hygiëne beschouwd als afval en moeten tegen betaling worden afgevoerd.

Datum: de voorjaarsinzameling is op zaterdag 18 april 2020
Tijd: van 09.30 – 13.00 uur
Locatie: Ankermonde 10, 3434 GC Nieuwegein
Nadere informatie: Lideweijde Seller, 030 606 07 09