R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Voorjaarsinzameling 2020 SAM’s kledingactie

sam kleding 1Met dit bericht willen we u graag vroegtijdig informeren over de datum van de voorjaarsinzameling. In de volgende BIJEEN, die vlak voor de inzameldatum bezorgd wordt, geven we meer achtergrondinformatie over het project dat met de voorjaarsinzameling wordt gesteund.

De opbrengst gaat naar projecten voor schoon water en sanitaire voorzieningen in Ethiopië. Preciezer gezegd, naar zuidoost Ethiopië, het grensgebied tussen de woonregio van de Oromia en van de Somali.

Wordt voorlopig uitgesteld vanwege coronavirus.


In 2016 waren de spanningen tussen deze bevolkingsgroepen zo hoog opgelopen dat grote aantallen mensen hun dorp zijn ontvlucht. Als gevolg van de afwezigheid van mensen en van de strijd tussen de bevolkingsgroepen is de lokale infrastructuur verwaarloosd en gedeeltelijk verwoest. Nu de mensen weer teruggaan naar hun dorp is de beschikbaarheid van schoon drinkwater van levensbelang. Cordaid gaat samen met de lokale partner Racida terugkerende mensen ondersteunen. Voor het herstel van de landbouw worden ook waterputten opgeknapt en waterbassins aangelegd. Daarmee wordt de voedselvoorziening langzaam maar zeker weer hersteld.


Wat wordt er gevraagd
  • Uw goede en nog draagbare kleding, lingerie, schoenen, sokken, tassen, accessoires en huishoudtextiel in gesloten plastic zakken.
  • Wilt u schoenen graag per paar – met de veters aan elkaar gebonden – in de gesloten zakken doen. Dat geldt ook voor de sokken.
  • Levert u knuffels en dekbedden liever niet in. Deze worden om reden van hygiëne beschouwd als afval en moeten tegen betaling worden afgevoerd.
Datum: de voorjaarsinzameling is op zaterdag 18 april 2020
Tijd: van 09.30 – 13.00 uur
Locatie: Ankermonde 10, 3434 GC Nieuwegein
Nadere informatie: Lideweijde Seller, 030 606 07 09
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top