R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Tijdelijke tentoonstelling: Allemaal wonderen
In verband met de maatrtegelen rond het coronavirus is het Catharijneconvent tijdelijk gesloten!

Catharijneconvent 2020 2 Sensationele kunstwerken, indrukwekkende verhalen en wetenschappelijke invalshoeken. Ervaar deze Verrassende tentoonstelling waarin het wonder centraal staat. Kunstenaars laten zich al eeuwenlang door wonderen inspireren. In deze tentoonstelling reist u door de wonderverhalen uit het leven van de mens aan de hand van drie hoofdthema’s: dood, leven en geboorte. Meer weten over de (kunst) historische, sociologische en antropologische kijk op wonderen? Meld u dan aan voor onze verdiepende lezingen door kunsthistorici, antropologen en sociologen. U bent van harte welkom!

Van Rembrandt tot Mondriaan en Abramović, bewonder de mooiste werken uit nationale en internationale collecties. Wonderbaarlijke gebeurtenissen zijn bijzonder en ondoorgrondelijk. Het zijn precies deze elementen die kunstenaars al eeuwenlang uitdagen om wonderverhalen te verbeelden. Ze brengen het verhaal tot leven en spreken de kijker direct aan op zijn of haar eigen overtuigingen. Gelooft u altijd wat u ziet? En gelooft u het als iemand anders een wonderbaarlijk verhaal vertelt?

Datum: 28 februari - 3 augustus 2020
Locatie: Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur; zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur
Nadere informatie: website Catharijneconvent

Vaste presentatie: Altijd te zien

Catharijneconvent 2 Geniet in Museum Catharijneconvent van unieke middeleeuwse meesterwerken, de schitterende schatkamer en zeventiende-eeuwse schilderkunst. Het museum is gevestigd in een eeuwenoud klooster in het middeleeuwse hart van Utrecht.
Komt u langs?
© 3eenheidparochie 2012 - 2020          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top