R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Rembrandt lezingDit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn, een van de grootste schilders van de Gouden Eeuw, op 4 oktober 1669 overleed. Daarom is 2019 uitgeroepen tot Rembrandt-jaar.

Kunsthistorica drs. Grieta Felix bekijkt op woensdag 22 mei in een rijk geïllustreerde lezing het leven en werk van de grote meester vanuit een onverwachte hoek, namelijk vanuit de drie vrouwen die zowel zijn schilderscarrière als zijn persoonlijke leven hebben bepaald: Saskia Uylenburgh, Geertje Dircx en Hendrickje Stoffels.

Was Saskia wel zijn grote liefde of bracht zij vooral het gewenste netwerk van potientiele klanten? Welke rol speelde Geertje in Rembrandts ondergang? Hoe belangrijk was Hendrickje voor de nieuwe stijl van de late Rembrandt?

Datum/Tijd: woensdag 22 mei, 10.00 – 12.00 uur
Locatie: Emmauskerk, Merelplein 2, Nieuwegein