R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Kledinginzameling Penitentiaire Inrichting Nieuwegein 30 juni 2019

PI NieuwegeinEén van de Zeven Werken van Barmhartigheid is de zorg voor kleding voor wie dat problematisch is, zoals voor de gedetineerden. Zij beschikken alleen over de kleding die ze dragen als ze de gevangenis binnenkomen. Het inzamelen van kleding is al verschillende jaren een project van de gezamenlijke diaconieën van de kerken in Nieuwegein. Binnen de protestantse gemeenschap is op 7 april al een inzameling gehouden. Ook al heeft die veel opgebracht blijft de behoefte aan kleding groot.

Er is altijd een tekort aan mannenkleding bestaande uit trainingspakken, T-shirts, overhemden, truien, spijkerbroeken en jassen. Sneakers en (sport)schoenen in goede staat zijn ook van harte welkom. Kostuums worden niet gedragen. Geen dameskleding omdat het alleen mannen betreft.

Heeft u nog goede, draagbare en schone mannenkleding maat M, L of XL in de kast hangen, dan kunt u die voor en na de vieringen in de verschillende kerken op zondag 30 juni inleveren. Bij voorkeur de kleding en schoenen aanleveren in zakken of tassen. Wij zullen zorgen dat de kleding in de gevangenis komt.

U kunt deze actie ook steunen door een gift over te maken op nummer: NL78RABO0324430574 t.a.v. Caritas Nieuwegein inzake inzameling kleding PI.

Hortense Höppener-Bouvy
Werkgroep Diaconie en Caritas Nieuwegein, secretaris