R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

OntmoetingsdagOp zondag 23 juni wordt in de Nicolaaskerk de jaarlijkse ontmoetingsdag gevierd. Het thema van dit jaar is "Omzien naar elkaar".
In de viering die om 10.00 uur begint, zullen we aandacht besteden aan ontmoetingen die waardevol zijn in ieders leven en waarvoor we dankbaar kunnen zijn. We laten iedereen kennis maken met onze mooie kerk, de vele vrijwilligers en onze overtuiging. Wij verheugen ons erop u te ontmoeten op die zondag.

Pater H. Wijtten gaat voor in deze viering met medewerking van het gemengd koor. Iedereen die zich betrokken voelt, wordt uitgenodigd aan deze viering deel te nemen. Na de viering is, zoals gebruikelijk, gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee.

Programma (voorlopig)

• 10:00-11:00 Eucharistieviering (pater Herman Wijten) In het teken van ontmoeting met name met de oudere parochianen Inclusief speciale kindernevendienst.
  • Na de viering is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie/thee. We hopen dus vooral op ontmoeting van oudere en jongere parochianen, want er is voor de kinderen uiteraard limonade met iets lekkers.
  • 12:00-13:00 Orgel /piano/dwarsfluit concert Gemengd koor.
  • 13:00-16:00 Buitenactiviteiten, rommelmarkt etc. Eventueel rondleidingen.

Vervoer

Op die dag gaat de pastorale bezoekgroep voor vervoer zorgen, als het vooral voor de ouderen niet mogelijk is zelfstandig of met behulp van familie naar de speciale eucharistieviering te komen. U kunt zich aanmelden vóór 14 juni bij Trudy van der Horst Tel : 030 603 82 79 of Tonny Kragten Tel : 030 603 81 30

Nicolaasdag

Als vervolg op deze speciale viering is er dus een Nicolaasdag . Wij kennen dit nog uit de tijd van de restauratie van onze kerk in de jaren ’90 van de vorige eeuw. De volgende activiteiten staan op het programma:
Kinderen kunnen knutselen, zich laten schminken, onze organiste Martha Pel heeft een leuk idee om met kinderen muziek te maken. In en rondom de kerk zijn er (onder voorbehoud) allerlei activiteiten: klein concert van het Gemengd Koor, orgelconcert door Martha met Anouk op dwarsfluit, rondleiding in de kerk, noveenkaarsenverkoop, rommelmarkt met o. a. een boekenkraam, verkoop van plantenstekjes, lotenverkoop a € 1,00 voor verloting van 2 Paaskaarsen, Vietnamese loempia’s en diverse andere activiteiten.

Hulp gevraagd

Misschien hebt u nog een lumineus idee.
Zeker vragen wij u om thuis cake, taart, koek of andere verkoopbare etenswaren te maken.

Aanleveren spullen

Als u spullen heeft voor de Rommelmarkt kunt u deze vanaf maandag 3 juni afgeven op de pastorie. Deze is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur.

Coördinatie

De coördinator van deze Nicolaasdag is Anita de Bruin – Vendrig. Bij haar kunt u zich opgeven voor het bakken, allerlei andere aanbiedingen, maar ook voor extra “ handen“ zodat de Nicolaasdag een succes mag worden. Anita is bereikbaar via e-mail en tel. 06 20 44 27 75.

Nicolaasdag foto

Ronald Walsteijn voorzitter KCNN