R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

logo god in de supermarktHet is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de “gewone” boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Het is niet makkelijk voor de consument in de supermarkt om keuzes te maken.

De workshop “God in de supermarkt” verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De workshops worden gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Stomp. Vanaf hun studententijd zijn zij geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Zij denken dat zij met “God in de supermarkt” op praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Zij laten zich inspireren door hoe Jezus omging met de arme en de behoeftige.

Op zondag 17 februari 2019 zullen we tijdens de kerkdienst in de Dorpskerk (Jutphaas) aandacht aan dit onderwerp besteden.

Als vervolg hierop is er een workshop op woensdag 20 februari 2019 waarin nader op het onderwerp wordt in gegaan en waar door middel van interactie en verschillende werkvormen bij de deelnemers een denkproces op gang wordt gebracht.

Misschien wilt u zich vast meer in het onderwerp verdiepen? Raadpleeg de website godindesupermarkt

Datum/Tijd: 20 februari 2019, 19.45 uur ( ± 21.45 uur einde); vanaf 19.30 inloop en koffie
Lokatie: Geinlicht, Nedereindseweg 1-3, 3438 AA Nieuwegein
Aanmelden: graag vóór 13 februari 2019 via e-mail Jetty Haalboom of telefonisch 06 24 76 83 80