R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

geinlichtVoorlopig geannuleerd vanwege coronavirus.

Half maart moesten we stoppen met de maaltijd op dinsdag. Dit in verband met de pandemie die ook ons land trof. Tot op heden kunnen we nog niet herstarten met deze bijeenkomsten. Iedereen mist het, gezellig met elkaar eten en bijpraten, het was altijd een feestje. Helaas zit het er voorlopig nog niet in dat we hiermee kunnen doorgaan. Zo lang er geen goed vaccin is en alles nog op afstand is, is dit onmogelijk. Als kwetsbare ouderen moeten we extra voorzichtig zijn. Samen met de diakonie van de Dorpskerk denken wij na ‘hoe nu verder in de toekomst’? We houden u op de hoogte. Iedereen die kwam eten krijgt dan persoonlijk van ons bericht. We hopen met elkaar, ook de koks en de gastvrouwen, dat het ooit weer normaal wordt en we elkaar weer kunnen ontmoeten. Heel veel sterkte en tot ziens!

Met vriendelijke groet,
De coördinatoren,
Elly ter Haar, Toos Kemp en Nel Kraaimaat.

Oorspronkelijk bericht

In januari 2002 werd hiermee gestart, samen met de Nicolaasparochie. Iedere 2e, 3e en 4e dinsdag van de maand bereiden vrijwilligers een maaltijd en ontvangen we een groep ouderen en alleenstaanden als onze gasten in het Geinlicht.De gasten zorgen zelf voor vervoer, soms wordt dat met elkaar geregeld. Vanaf + 16.30 is iedereen van harte welkom in de huiskamer van het Geinlicht. Onder het genot van een drankje kletsen we wat bij en gaan we om 17.00 gezamenlijk aan tafel in de grote zaal. De gasten vinden het plezierig om aan een lange tafel te zitten. Per keer zijn we hier met + 35 personen.

De maaltijd wordt geopend en gesloten door een coördinator. Soms wordt er tijdens de maaltijd een mooi gedicht voorgedragen of we zingen gezamenlijk een lied. De vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken bestaan uit 2 koks en 3 gastvrouwen of –heren. Voor de maaltijd betalen de gasten € 4,- en een drankje vooraf aan de maaltijd kost € 1,-. Aan tafel wordt water gedronken. Omdat de ruimte weer op tijd gereed moet zijn voor andere activiteiten in de avond, bieden we 2 gangen aan: soep en hoofdgerecht of hoofdgerecht en toetje; koffie of thee met wat lekkers toe. Bij feestelijke gelegenheden wordt het menu uitgebreid. Iedere gast komt 1 x per maand aan de beurt.

Eind van het jaar is het 15 jaar geleden dat we met de maaltijd zijn begonnen. De vrijwilligers van het eerste uur zijn dus ook wat ouder geworden en sommige moeten daarom stoppen. We doen dan ook een beroep op vrijwilligers die het leuk vinden om onze groep te komen versterken en die mee willen werken als kok of als gastvrouw of –heer. U bepaalt zelf wanneer en hoe vaak u wilt worden ingeroosterd door de coördinatoren. Ook nieuwe gasten kunnen zich melden, zie onderaan.

Alle gasten die bij ons op de lijst staan, krijgen persoonlijk van ons bericht. We gaan eerst met elkaar inventariseren en maken zo spoedig mogelijk bekend wanneer we weer gaan starten. Wij hebben er zin in! U ook?

Met vriendelijke groeten,
Elly ter Haar, tel: 030 604 30 90