R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Klik op een onderwerp onder 'Activiteiten' en het artikel wordt weergegeven in een aparte pagina/tabblad.
Of scrol naar beneden om de artikelen te lezen.

Algemeen > Agenda: Wat is er te doen?
> Overlijden - Ziekenzalving - Ziekenzegen
> Eindrapport project Vitaliteit Drie-eenheidparochie
> Ledenadministratie
> Het Geinconvent
Vegtpraat
> Relieken tentoonstelling in Catharijneconvent Utrecht
> Doopdatums
> BIJeen meest recente editie
> Maaltijd op dinsdag (Geinlicht)
> Meest recente Nieuwsbrief
Januari 2019 > 20 - 27 januari: Week van gebed, samen bidden voor recht in de wereld
 > 27 januari: Oecumenische viering Emmauskerk gelegenheidskoor
Februari 2019 > 20 februari: God in de supermarkt (Geinlicht-Dorpskerk)
Maart 2019 > 02 maart: Korenfestival Nieuwegein in Nicolaaskerk
Juni 2019 > 17-22 juni: Engelandreis (V&T Dorpskerk-Jutphaas)

Overleden kruis roos

Overlijden en ziekenzalving/-zegen:

• Een kerkelijke uitvaart wordt veelal geregeld door de uitvaartonderneming. Deze neemt voor u contact op met de kerk en de pastor via het parochieel meldpunt (dus niet via een secretariaat van een van de kerken)

• Op zondagen worden er door pastores (ook emeriti) en vrijwilligers in ons parochieverband geen begrafenissen in onze kerken en kerkhoven of crematievieringen in het crematorium verzorgd.

Inschrijven Nieuwsbrief R.K. Geloofsgemeenschappen Nieuwegein

Nieuwsbrief logo

Klik op de afbeelding om u in te schrijven op de Nieuwsbrief.

Samen bidden voor recht in de wereld.

Week van gebed 2019 'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Het thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium en is gekozen door de kerken in Indonesië.

logo god in de supermarktHet is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de “gewone” boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola? Het is niet makkelijk voor de consument in de supermarkt om keuzes te maken.

koor 790Noteert u alvast zaterdagmiddag 2 maart 2019 in uw agenda? U kunt dan een uniek Korenfestival bijwonen. De initiatiefnemer hiervan is De Rank in Nieuwegein-Zuid. Er is een breed programma.

kerstkoorOp 27 januari 2019 zal er in de Emmauskerk om 11.00 uur een oecumenische viering plaatsvinden met de Emmausgemeenschap en de Protestantse Gemeente Nieuwegein Noord. Voorgangers zullen zijn: Ds. Inge Hoek en Diaken Jacques Collignon.

Voor deze viering willen wij zoals gebruikelijk een gelegenheidskoor vormen. Wij vragen daarvoor belangstellenden van beide kerken om mee te komen zingen.

front bijeen 04 01(Klik op afbeelding om het blad te openen)

De nieuwe editie van ons parochieblad BIJeen is uit.
Periode: 19 januari 2019 tot en met 1 maart 2019
Onderwerp: Kerkbalans 2019

Zesdaagse reis naar Zuid-Engeland en Londen

Rochester CathedralDe taakgroep Taakgroep Vorming en Toerusting (V & T) van de Dorpskerk Nieuwegein-Noord organiseert van maandag 17 juni tot zaterdag 22 juni 2019 een reis naar Zuid-Engeland en Londen. Centraal staat daarbij het bijwonen van twee uitvoeringen van Songs of Praise, ook wel Evensong genoemd, in twee beroemde kathedralen in Kent. Ook brengen we een bezoek aan Londen.

Ook mensen uit onze nieuwegeinse parochie, die geïnteresseerd zijn, zijn van harte welkom om mee te gaan

Relieken CatharijneconventWat is de kracht van relieken? Waarom worden ze gekoesterd en reizen mensen er duizenden kilometers voor? Maak vanaf 12 oktober kennis met dit fascinerende en eeuwenoude fenomeen. U staat oog in oog met de meest bijzondere relieken uit verschillende tijden, culturen en religies. We hopen u dit najaar te zien!

ParkOudegeinHet Geinconvent is een gespreksgroep voor senioren, die met elkaar over verschillende onderwerpen van gedachten wisselen. Meestal spreken we over geloof, kerk en bijbel. We zijn ook betrokken bij elkaars wel en wee, en dit stimuleert het onderlinge contact.

KerststukjeOnder de titel Vegtpraat wil pastoor Van der Vegt u wekelijks op de hoogte stellen over wat hem in de afgelopen week bezig hield.

Eindrapport project Vitaliteit Drie-eenheidparochie

vitaliteit1Het eindrapport van Marion Korenromp en Henk Brussel van de besprekingen met alle locaties is gepubliceerd.

Klik hier en u kunt het totale eindrapport lezen (versie 1.5 - d.d. 18 mei 2017).

dopen datums Er zijn meestal een aantal datums bekend voor een doopviering in de R.K. Geloofsgemeenschappen van Nieuwegein.
Tijdens een doopviering worden twee tot vier kinderen gedoopt.
Aan de doop gaat een catechese avond vooraf in de Emmauskerk, Merelplein 2 te Nieuwegein, van 20.15 - 22.00 uur.
Vervolgens is er een avond met de dooppastor van 20.00 -21.45 uur.
Voor speciale vragen of wensen wordt in overleg met de pastores gezocht naar oplossingen.

geinlichtNa de restauratie van de Dorpskerk en het Geinlicht komen ook alle activiteiten rondom de Dorpskerk weer op gang. Zo ook de maaltijd op dinsdag.

In januari 2002 werd hiermee gestart, samen met de Nicolaasparochie. Iedere 2e, 3e en 4e dinsdag van de maand bereiden vrijwilligers een maaltijd en ontvangen we een groep ouderen en alleenstaanden als onze gasten in het Geinlicht.

LedenadminEen actuele ledenadministratie is voor parochies en geloofsgemeenschappen van levensbelang. Zoals bij verhuizingen, maar ook bij het overlijden van een parochiaan. De parochie maakt hiervoor gebruik van SILA (Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie), die samenwerkt met de Basisregistratie Personen (BRP) van de overheid.

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top