R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

Oecumene Colelctedoel 2019 2Oecumenisch collectedoel Linschoten 2019 en 2020

In de Oecumenische Viering van de 1e Advent in Linschoten kon aan vertegenwoordigers van het hospice “De Mantelmeeuw” in Woerden een cheque van € 2400 worden overhandigd.

Dit bedrag was bijeengebracht door collectes in de oecumenische vieringen in ‘t Kruispunt, een bijdrage van 10% van de opbrengst van de kerkenveiling en een bijdrage van de oecumenische barbecue in augustus 2019.

Naast een bedankje voor de gift was er ook een uitnodiging om eens te komen kijken en om vrijwilliger te worden bij de Mantelmeeuw.

In de viering werd ook het Oecumenisch doel voor 2020 bekend gemaakt. Oecumene WEG WIJS

Dit jaar is de bestemming: Stichting Wegwijs Montfoort- Linschoten. Deze stichting was een initiatief van drie vrouwen uit Irak, Soedan en Marokko. Dit doel is voor zowel de activiteiten en vieringen in Montfoort en Linschoten. Het is een samenwerking tussen het Vredesplatform, de Protestantse Gemeente Montfoort en VluchtelingenWerk Montfoort- Linschoten.

Wegwijs organiseert met een groot aantal vrijwilligers verschillende activiteiten in Montfoort en Linschoten variërend van maaltijden, fietslessen, huiswerkbegeleiding en computerlessen.