R.K. Geloofsgemeenschap Geboorte Johannes de Doper - Montfoort-Linschoten

St Ceacilia - tekeningHet gemengde koor St. Caecilia is al opgericht in 1893 en is begonnen als alleen een herenkoor want dames mochten toen nog niet meezingen in een koor. Pas in 1969 zijn er dames bij het koor gekomen en werd het echt een gemengd koor. In de loop der jaren heeft het koor een eigen stijl ontwikkeld. Op zondag 25 november 2018 vierden wij het 125-jarig jubileum van ons koor. Over dit jubileum en de historie vindt u elders op onze website (klik hier) meer achtergrond informatie.

Naast het zingen van de gebruikelijke Nederlandstalige liturgische gezangen, en het ondersteunen en stimuleren van de volkszang, brengt het koor ook muziek ten gehore uit andere stijlperioden.

Bij gelegenheid zingt het koor eenstemmig en meerstemmig Latijn, Gregoriaans, maar ook o.a. Engels en Duitstalig Repertoire. Veel wordt er ook gezongen uit de bekende rode bundel ‘Gezangen voor Liturgie’

Enkele weken voor de viering wordt er aan de hand van de lezingen voor die zondag een liedkeuze gemaakt. Het koor heeft een liedkeuzecommissie die dit samen met de leden van de liturgiegroep van de betreffende viering voorbereid.

St. Caeciliakoor is een werkgroep ten dienste van de parochiegemeenschap bij het vieren van de Liturgie. Het stelt zich ten doel, de muziek tijdens de liturgische en andere kerkelijke vieringen naar best vermogen te verzorgen. Ook worden er diensten ondersteund in het Kruispunt te Linschoten en vieringen in het Antonius Ziekenhuis en het Hofpoortziekenhuis.
Hans hulsinkNieuwe dirigent
Er was al eerder melding van gemaakt maar nu is het definitief en kunnen we weer verder met een nieuwe dirigent. Na een proefrepetitie en enige gesprekken vonden wij in de heer Hans Hulsink een geschikte kandidaat voor ons koor. Hij heeft ruime ervaring om een koor te dirigeren en woont in Utrecht. Met de carnavalsviering op 3 maart 2019 zal hij voor het eerst ons koor dirigeren. We hopen dat we komende jaren onder zijn leiding de vieringen weer kunnen opluisteren zoals we altijd gewend waren.

Kom eens een keer meezingen ...Ceacilia

Dames of heren die graag zingen nodigen wij hierbij van harte uit om donderdagsavonds mee te repeteren in een ontspannen en gezellige sfeer. Naast de ervaren getrainde stemmen van vele koorleden is het fijn instappen en wordt je vanzelf op weg geholpen. Onze deskundige dirigent doet er alles aan ons technieken aan te leren om onze stemmen steeds beter te laten klinken!

Kom ’n keer meezingen, luisteren, koffie drinken, om de sfeer te proeven. De repetitie begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur met koffie in de pauze.
Onder deskundige leiding van de enthousiaste dirigent Hans Hulsink en organisten George Pluimakers en Arie Hardijzer is het elke week weer een plezier om samen te zingen.

Onze koorleden

Sopranen: Riet Anbergen, Wil Benschop, Nel van der Horst, Ria Kolfschoten, Ria van der Linden, Alie Le Noble, Nel Ott, Truus Pluim-Cordes, Wil Plomp, Ria van Rooijen, Fien Vlooswijk, Diana Insulani
Alten: Jeannette Hardijzer, Ans Kooijman, Nel Pouw, Gerda van Oostrum, Greet van Rijnsoever, Trudy Strik, Corrie Vendrig, Joke van den Berg
Tenoren: Jeanne Vergeer, Bob Brinkhof, Piet van der Linden, Dick Rierveld, Gert van Schaik, Gerard van Vliet, Gerard van Wijngaarden